Prethodni članak
Sljedeći članak

Izgrađen Rekreacijski centar ''Josip Mirt – Teček''

Centar nosi ime u čast pokojnom prvom predsjedniku Udruge, a služit će za okupljanje članova, planiranje, pripremu i provedbu projekata te u druge svrhe koje se pokažu korisnima kako za članove, tako i za širu zajednicu


Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata ''Barun'' dovršava uređenje Rekreacijskog centra ''Josip Mirt – Teček''.

Postavljena je krovna limarija i prostor je prekriven crijepom. Radovi su započeli početkom protekle godine, kada su članovi udruge iskrčili do tada zapušteni teren uz Povijesno – poučnu stazu Kamenjak. – Krapinsko – zagorska županija donirala nam je potrebna sredstva za kupnju stambenog kontejnera površine oko 12 kvadrata, koji je postao jezgra daljnjih aktivnosti. Općina Stubičke Toplice podmirila je troškove izvedbe temeljnih stupova, postavljanja vodovodnog šahta i septičke jame, priključka na električnu mrežu te drugih radova koje nismo mogli izvesti sami. Financijsku pomoć za kupnju dijela potrebnog građevnog materijala pružilo je i Ministarstvo hrvatskih branitelja – rekao je tajnik udruge Radmil Pavalić – Paraga, dodavši kako su veliku pomoć u uređenju prostora dali i sami članovi, financijski i volonterskim radom.

Osim stambenog kontejnera, postavljen je i sanitarni kontejner, izgrađena je drvena terasa te je cijeli prostor prekriven krovištem, a terasa bočno zatvorena bočnom ceradom. - Kako bismo prostor što bolje uklopili u prirodni prostor i osim funkcionalnosti učinili ga i oku ugodnim, maksimalno koristimo drvo kao građevni materijal. Tako ćemo u sljedećem razdoblju preostale vanjske zidove prekriti drvenim poluoblicama, izraditi drvene stolove i klupe, a staze i prostor uz kontejner popločit ćemo travnim kockama – dodao je Pavalić – Paraga. Centar nosi ime u čast pokojnom prvom predsjedniku Udruge, a služit će za okupljanje članova, planiranje, pripremu i provedbu projekata te u druge svrhe koje se pokažu korisnima kako za članove, tako i za širu zajednicu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook