Prethodni članak
Sljedeći članak

[GLJIVARIJADA U OROSLAVJU] Učeći o gljivama, posjetitelji uživali u gljivarskim delicijama

Gljivarijadu je organiziralo Gljivarsko društvo 'Maglen'


Gljivarijada u Oroslavju jučer je u Parku Vranyczany okupila brojne ljubitelje prirode i gljiva, ali i ukusnih delicija od gljiva.

Gljivarsko društvo 'Maglen' Oroslavje ove je godine gljivarijadu organizirano sukladno epidemiološkim mjerama, na velikom otvorenom prostoru oroslavskog parka.

Postavljena je velika izložba s preko sto vrsti gljiva, kroz koju su znatiželjnici otkrivali posebnosti jestivih, nejestivih, otrovnih i smrtno otvornih gljiva, o čemu su educirali članovi oroslavskog gljivarskog društva.

Za posjetitelje su organizatori pripremili i ukusne delicije, pa su tako podijelili rižoto s gljivama i povrćem te gulaš s mesom i dvadesetak vrsti gljiva.

Osim Oroslavčana, posjetili su nas i gosti, naša prijateljska društva iz Zlatara, Ivanca, Istre i Zagreba, a rado se odazvao na naš poziv i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. Bilo je puno mladih obitelji, roditelja s djecom, koji su rado naučili ponešto u gljivama i uživali u dobroj svirci. Reakcije posjetitelja bile su itekako pozitivne, što nam je drago – rekli su organizatori koji su itekako zadovoljni posjećenošću događanja, unatoč tome što se u susjednoj općini u isto vrijeme odvijala gljivarijada s malo dužom tradicijom.

No, i ova oroslavska zainteresiranošću posjetitelja i bogatim sadržajem pokazuje da itekako može prerasti u manifestaciju koja će okupljati mase, što je pokazala i prošlih godinama, kada sama organizacija i broj posjetitelja nisu bili ograničeni epidemiološkim mjerama, čemu se ponovo nadamo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook