Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kako država tjera visokoobrazovane Zagorce na rad u inozemstvo!

Država je očito pronašla način kako što prije otjerati visokoobrazovane Zagorce iz Hrvatske. Mladim, akademski obrazovanim ljudima, Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi poslove čišćenja soba


Jedna naša čitateljica obratila nam se nakon što je od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobila poruku da se odazove grupnom informiranju za sezonski posao sobarice. Mlada je djevojka u roku diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, smjer politologija, a ovo joj je prva poslovna ponuda koju joj je Zavod poslao nakon što je odradila stručno osposobljavanje u jednoj srednjoj školi.

U međuvremenu je otišla u inozemstvo i našla stalni posao budući da u zemlji u kojoj je vrijedno studirala, posao nije našla. Kako kaže, ne radi se o tome da omalovažava bilo koji posao, pa ni posao sobarice, ali je ostala šokirana činjenicom da je prvi posao koji joj burza nudi, nakon fakultetskog obrazovanja, posao sobarice.

Isto tako, kaže, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje javila je da se zaposlila u inozemstvu, pa se pita šalju li sa Zavoda obavijesti bez ikakvog kriterija i prethodne provjere pa tko se javi dobro. Tko ne, opet dobro. Mlada Zagorska samo je kratko za kraj poručila: Hvala Hrvatska.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook