Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva najbolja zagorska orača na državnom natjecanju u Osijeku

Ove subote, 25. kolovoza u Osijeku se održava 5. Farm Show, 16. Natjecanje u oranju RH i 7. Natjecanje u oranju konjima RH


Na prostoru sportske zračne luke Osijek - Čepin danas se održava državno natjecanja u oranju u organizaciji Osječko-baranjske županije, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i grada Osijeka te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Na natjecanju u oranju će sudjelovati 32 orača iz 16 županija u dvije kategorije: pluga premetnjaka i pluga ravnjaka.

Pobjednici Državnog natjecanja ostvariti će pravo sudjelovanja na 66. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Sjedinjenim Američkim Državama.  Na natjecanju u oranju konjima nastupiti će pet zaprega. Podsjetimo, Krapinsko - zagorsku županiju na državnom natjecanju orača predstavljaju Stjepan Počekal iz Mača i Vilko Kukec iz Belca. Oni su izborili pobjedu u travnju na županijskom natjecanju koje je održano u poduzetničkoj zoni u Zlatar Bistrici. Počekal je tada bio najbolji u kategoriji plugova ravnjaka, a Kukec u kategoriji plugova premetnjaka. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook