Prethodni članak
Sljedeći članak

Dogovorena revitalizacija pruge Savski Marof – Kumrovec – državna granica

Jučer je u Krapinsko-zagorskoj županiji održan sastanak predstavnika Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskih željeznica,


Jučer je u Krapinsko-zagorskoj županiji održan sastanak predstavnika Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskih željeznica, Zagrebačke županije, Grada Zagreba, jedinica lokalne samouprave s područja KZŽ i Zagrebačke županije, a tema sastanka bile je revitalizacija pruge Savski Marof – Kumrovec – državna granica.

Predstavnici HŽ-a na sastanku su iznijeli svoje stavove, te izrazili spremnost da u 2005. godini osiguraju polovni materijal za građevinski remont dijela pruge u duljini 8,5 km, za što su troškove procijenili na oko 10 milijuna kn. Preostali iznos, kao i inicijalna sredstva za početak radova, ne može osigurati HŽ, već to treba biti obaveza drugih zainteresiranih za revitalizaciju ove pruge, a HŽ će pružiti potrebnu stručnu pomoć.

Predstavnici HŽ-a dodali su da kroz razvojni plan HŽ-a ova pruga inače dolazi u ciklus rekonstrukcije u 2007. i 2008. godini. Prema izračunu HŽ-a, troškovi obnove pruge (građevinski radovi) Savski Marof – Kumrovec na dionici Savski Marof – Vukovo selo iznosili bi 31.147.000,00 kn, dok bi, prema troškovniku, tehnički radovi stajali još oko 18 milijuna kuna.

Predstavnici županija i JLS izrazili su želju da se s rekonstrukcijom započne već 2005. godine, prema zaključcima prethodnog sastanka u Kraljevcu na Sutli, te raspravljali o spremnosti za ulazak u ovaj projekt i svojim mogućnostima za njegovo financiranje.

Tako je Općina Dubravica govorila o iznosu od oko 500 tisuća kn, Kraljevec na Sutli 100 tisuća inicijalnih sredstava, Zagorska Sela 300 tisuća, no sve stavke su otvorene i nije ih moguće utvrditi bez točno dogovorenih kriterija i definiranih činjenica, rekli su predstavnici JLS.

Kako sastanku nisu prisustvovali direktor HŽ-a Tomislav Mlinarić i predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, zaključeno je da se početkom siječnja 2005. godine održi sastanak s ključnim čimbenicima za revitalizaciju pruge, gdje bi se došlo do konkretnih zaključaka, koji bi se zatim prezenitirali JLS-e.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook