Prethodni članak
Sljedeći članak

'Djeca radoznala': Zabočki mališani izdali novi album, preslušajte nove pjesme!


Dugo očekivani autorski album „Djeca radoznala“ dječjeg zbora „Zabočki mališani“ Društva „Naša djeca“ je izašao.

DND Zabok i Zabočki mališani poznati su po pisanju tekstova, skladanju i pjevanju o aktivnostima, projektima i temama kojima se bave u DND-u. Tako su nastale pjesme Zabočki mališani i Himna DND-a. Prirodni je nastavak pjesma Samo volontiraj! kao rezultat volonterskih aktivnosti koje DND Zabok provodi u zajednici, a u volonterski svijet osim mladih i odraslih uključuje i djecu kroz odgoj za volontiranje.

Na novom albumu autoricama i muzičarkama Lidiji Jadek i Emi Smolić priključili su se autori i muzičari Emil Töpfer i Nikola Vranić (J. R. August) te već stalni suradnik, producent i aranžer Toni Eterović, a kao rezultat, osim već spomenutih nastaju i sljedeće pjesme: Kiki fest, Lavlji jadi, Tvoj osmijeh, Vještičje igre, Lijepo Zagorje i Djeca radoznala.

Posebnost ovog albuma glazbena je pratnja – „mali bend“ sastavljen od dosadašnjih korepetitorica na klaviru Lidije Jadek i Doris Tkalčević na violini, kao i nekadašnjih mališana: Magdalena Škreblin na klarinetu, Vid Kotarski na gitari i Antonio Hranić na kahonu i klaviru.

Album je dobio ime po naslovnoj pjesmi Djeca radoznala koju je posebno za Zabočke mališane napisao nekadašnji član zbora Nikola Vranić poznatiji kao J. R. August, koji je svoj pjevački put i započeo u Zabočkim mališanima.

Nadamo se da će ove pjesme postati pravi hitovi koje će pjevati generacije i generacije Zabočkih mališana i sve ostale djece, a svakako nose poruke od iznimne vrijednosti za dječje odrastanje, zaključila je voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.

Pozivamo vas da krenete na muzičko putovanje sa Zabočkim mališanima!

Album je dostupan na streaming platformama: https://album.link/djecaradoznala

Zainteresirani za fizičko izdanje CD-a „Djeca radoznala“ mogu se javiti voditeljici Zabočkih mališana Jasenki na 098 9332055.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook