Prethodni članak
Sljedeći članak

"Djeca i mladi ne priznaju granice“

U Zagrebu je, posebnom svečanošću, obilježen početak provođenje projekta „Djeca i mladi ne priznaju granice“


U Zagrebu je, posebnom svečanošću, obilježen početak provođenje projekta „Djeca i mladi ne priznaju granice“ (slo.: Otroci in mladi ne priznajo meja).

Riječ je o projektu koji za cilj ima društveno integrirati djecu i mlade na pograničnom području Hrvatske i Slovenije, a čije provođenje sufinancira i Europska komisija kroz Operativni program IPA SI-HR 2007.-2013. godine. U projekt je uključeno ukupno 39 organizacija djece i mladih, od čega 20 iz Hrvatske i 19 iz Slovenije.

Iz Krapinsko-zagorske županije svečanom predstavljanju projekta „Djeca i mladi ne priznaju granice“ prisustvovale su i predstavnice društava Naša djeca iz Krapine (Aleksandra Podsečki i Anita Habijanec), Tuhlja (Snježana Romić i Tanja Šurina) te Zaboka (Jasenka Borovčak i Zvjezdana Balija). Društva Naša djeca Krapine, Tuhlja i Zaboka biti će uključena u sve aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta „Djeca i mladi ne priznaju granice“.

Sonja Borovčak, zamjenica župana te ujedno i potpredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, navela je kako je Savez vodeći partner na projektu, dok se kao ostali projektni partneri navode Zveza prijateljev mladine Slovenije, Zveza prijateljev mladine Maribor i Društvo Naša djeca Varaždin.

Aktivnosti koje predstoje, a odnose se na povezivanje djece i mladih s obje strane granice (hrvatsko-slovenske) sastoje se od istraživačkog rada i razbijanja predrasuda i stereotipa djece prema drugim nacionalnim skupinama, organiziranje kampa za djecu i voditelje dječjih vijeća Hrvatske i otroških parlamentov Slovenije, te, ono što je Zagorju posebno zanimljivo, reviju jednominutnog filma na temu „Život uz granicu“ koja će se održati u Zaboku te dječji glazbeni festival u Varaždinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook