Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor Bernardić danas u Krapini

Davor Bernardić, predsjednik Skupštine Grad Zagreba danas će doći u radni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji.


Davor Bernardić, predsjednik Skupštine Grad Zagreba danas će doći u radni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji. Tema razgovora sa županom Krapinsko – zagorskim Sinišom Hajdašem Dončićem i njegovim suradnicima bit će Sporazum o integriranom prijevozu putnika i tarifno - prijevozničkoj unija na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije.

Razgovarat će se o daljnjim koracima i konačnoj implementaciji projekta kojemu je cilj jedinstveni javni gradski i prigradski prijevoz, jeftiniji i brži od dosadašnjeg, koji bi objedinio više vrsta prijevoznih sredstava. Skupštine Grada Zagreba, te Zagrebačke i Krapinsko- zagorske županije već su usvojile Sporazum u čijoj će realizaciji Grad Zagreb sudjelovati sa 60 posto, Zagrebačka županija s 25, a Krapinsko – zagorska s 15 posto.

U Sporazumu stoji kako će se osnovati trgovačko društvo za realizaciju projekta, a nakon potpisivanja Sporazuma sada slijedi i osnivanje krovnog upravljačkog tijela. Projekt je vrijedan 145 milijuna eura i kandidirat će se na fondove EU.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook