Prethodni članak
Sljedeći članak

DAN DRŽAVNOSTI: 'Trebamo stvoriti državu kakvu su sanjali oni koji su za nju dali živote'

Zagorske delegacije obilježile su Dan državnosti paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod spomenika 'Lijepoj našoj' u Zelenjaku


Delegacija Krapinsko - zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom, delegacije Grada Klanjca, Općina Kumrovec i Tuhelj, Ministarstva unutarnjih poslova, delegacije vijećnika Županijske skupštine, Vatrogasne zajednice KZŽ i delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko - zagorske županije jutros su, povodom Dana državnosti, položile vijence i zapalile svijeće kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku.

- Obilježavajući Dan državnosti, koristimo priliku i da se zahvalimo svim hrvatskim braniteljima, braniteljima s područja Krapinsko - zagorske županije i posebno da se sjetimo onih koji su dali svoj život za domovinu, kao i njihovih obitelji. Isto tako, ovo je prilika da preispitamo sami sebe da li radimo sve ono što je u našoj moći, bez obzira na kojem smo poslu, na kojoj smo funkciji, da stvorimo onakvu Hrvatsku kakvu su oni sanjali - rekao je župan Željko Kolar, dodavši da su dva najveća izazova koja su pred nama sprečavanje iseljavanja mladih obitelji iz Hrvatske, kao i demografska obnova, jer ćemo se inače za dvadeset i pet godina pitati 'čemu sva ta žrtva ljudi za državu, ako u toj državi više nitko neće živjeti'.

 

Posebno emotivan bio je i posljednji zapovjednik 103. zagorske brigade, umirovljeni pukovnik HV-a, Žarko Miholić, savjetnik župana za branitelje i načelnik Općine Zlatar Bistrica. - Dan državnosti je dan kada se s puno emocija sjećamo vremena kada je Hrvatski sabor donio najznačajniju i najpresudniju odluku, a to je odluka o samostalnosti i neovisnosti hrvatske države. Stoga se danas i s puno ponosa, i s puno pijeteta sjećamo najboljih među nama koji su položili svoje živote za stvaranje hrvatske države, ali i svih onih suza koje su naše majke, naše supruge, naša djeca prolijevala dok su njihovi očevi i majke bili na ratištu. Zato je i ovaj dan za nas vrlo važan i moramo učiniti puno napora da hrvatska država postane, kao što je rekao i župan Kolar, onakva kakvu su sanjali ti najbolji među nama, a kojih više nema - istaknuo je Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook