Prethodni članak
Sljedeći članak

"Daj pet za 55": Susret krapinskih maturanata

Srednjoškolske klupe napustili su 1968. g.


U vrućem popodnevu u hladovini parka uz koji je Srednja škola, a nekad Gimnazija Krapina, okupili su se njezini polaznici koji su srednjoškolske klupe napustili 1968. Tako su obilježili 55 godina kako su maturirali.

Početak su označili srdačni pozdravi u znaku onoga: Daj pet za 55, jer je u tome sadržana dvostrukost onoga što je prošlo, ali i onoga kako se još uvijek osjećaju.

Nekad je za ovo okupljanje uz usklađivanje vremena i poslovnih obaveza trebalo posložiti i volju za susret s onima s kojima se četiri godine "glancalo" srednjoškolske klupe. Danas tome treba pribrojiti i zdravstvenu kondiciju kako bi se došlo i iz udaljenih mjesta kuda je život raselio pojedince.

Na žalost, od 58 polaznica i polaznika tadašanja dva gimnazijska razreda, njih osmero (po pola iz A i B razreda) zauvijek ih je napustilo. I ovaj put u pričanju su bili svi prisutni kao i oni koji su mogli - ali nisu - došli. - Zato, poziv njima od 17 onih koji su se okupili na ulazu u Srednju školu - mi ćemo doći i iduće godine druge subote u svibnju. Do tada trenirajte kako bi bili u kondiciji, a kućama ćete se vratiti pomlađeni, obnovljenih uspomena na neponovljivo i s ničim usporedivo srednjoškolsko doba – poručili su.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook