Prethodni članak
Sljedeći članak

CRO Demoskop: Četvrtina članova HDZ-a ne želi glasovati za Kolindu Grabar Kitarović

Da su sada održani predsjednički izbori, za Ivu Josipovića glasalo bi 48,9 posto gađana (prema 48,4 posto iz kolovoza), a Kolinda Grabar Kitarović dobila bi podršku 32,5 posto birača....


Da su sada održani predsjednički izbori, za Ivu Josipovića glasalo bi 48,9 posto gađana (prema 48,4 posto iz kolovoza), a Kolinda Grabar Kitarović dobila bi podršku 32,5 posto birača u odnosu na prošlomjesečnih 33,6 posto, pokazalo je novo istraživanje CRO Demoskopa.

Iako u minornom postotnom poenu od 0,3 ili 0,4, Josipoviću iz mjeseca u mjesec pada ili u zadnjem istraživanju raste popularnost, Grabar Kitarović u posljednja dva mjesečna mjerenja bilježi negativnu tendenciju - u srpnju s minusom od 2,7 postotnih poena, a u kolovozu s minusom od 1,1 postotni poen.

Pretežit izbor

Zanimljivije je da od glasača 18 relevantnih stranaka Josipović ispada pretežit izbor za glasače 12 stranaka, dok Kolinda Grabar Kitarović njih četiri.

Glasači SDP-a gotovo u potpunosti podržavaju Josipovića (93,8 posto), dok 2,1 posto glasača SDP-a daje prednost Grabar Kitarović.

Glasači HDZ-a pokazuju veću dozu raspršivosti, pa Grabar Kitarović dobiva 76,4 posto njihovih glasova, Josipović 12,9 posto, dok pet posto glasova HDZ-ovih birača odlazi Milanu Kujundžiću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook