Prethodni članak
Sljedeći članak

Čović najavio neradnu srijedu u BiH na dan izbora u Hrvatskoj


Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović govorio je na Općem saboru HDZ-a koji se danas održava u Zagrebu. Najavio je da će izborna srijeda, 17. travnja, biti neradni dan u BiH, piše Telegram.

“Danas se pokušavaju potruditi da upravo radnim danima, 16. i 17. stvore ambijent da dijaspora ne izađe i ne glasa za naše predstavnike. E sad, vrlo jasno, da ne bi o tome pretjerano raspravljali. Ničim izazvani, ali Hrvati BiH nisu dijaspora, oni su jednakopravan konstitutivni narod u BiH”, rekao je Čović i najavio neradnu srijedu.
“Poruka za sve one koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u BiH neće moći organizirati izbori jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije i to je bila jedina mogućnost. E pa sad, odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina”, dodao je i najavio da će to biti “dvodnevna svetkovina”, piše Telegram.

“Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. travnja otvoriti gospodarski sajam u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik vlade je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlade iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam”, rekao je Čović. Navodi kako je siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook