Prethodni članak
Sljedeći članak

Brojne delegacije položile vijence i zapalili svijeće na krapinskom groblju povodom Svih svetih

Svečanost je održana na krapinskom gradskom groblju


Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na krapinskom su groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred središnjeg križa. Vijence su položili i svijeće zapalile predstojnica Ureda državne uprave Silvija Profeta Fabijančić i voditeljica Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja Ivana Iskrić, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, zatim izaslanstvo Ministarstva obrane, odnosno voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Krapina Darko Kucelj, predstavnik Oružanih snaga RH Roman Kelnerić, izaslanstvo MUP – a na čelu s načelnikom Darkom Carom, izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije župan Željko Kolar i zamjenica Jasna Petek te izaslanstvo Grada Krapine  - gradonačelnik Zoran Gregurović i njegovi zamjenici Drago Kozina i Branko Varjačić.

-Sutra su Svi sveti i to je dan kada se posebno prisjećamo onih naših najbližih koji su nas napustili, ali i hrvatskih branitelja koji su dali neizbrisiv trag u stvaranju Hrvatske. Sutra je vrijeme da ostanemo sami sa sobom u mislima i da shvatimo da nismo vječno na svijetu te da moramo živjeti i raditi na opće dobro.  I sami vidimo da je danas vrijeme kada ljudi  vrlo često i lako mijenjaju mišljenja što nikako nije dobro za stvaranje opće klime u društvu – poručio je župan Željko Kolar nakon polaganja vijenaca.

Stjepan Pavliša, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice KZŽ, rekao je kako ii sada osjeća tugu i sjetu kada se prisjeti poginulih ratnih kolega. – Evo ovim putem mogu najaviti i promociju knjige 'Ratne rane Zagorja' u kojoj ćemo objaviti imena 166 branitelja i civila iz Zagorja stradalih u Domovinskom ratu te brojna svjedočanstva – istaknuo je Pavliša dok je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo kako se vijenci polažu i svijeće pale već tradicionalno kraj križa na krapinskom groblju koji je izrađen upravo u spomen na hrvatske branitelje.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook