Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređuju se igrališta i parkovi, a završavaju i radovi na mrtvačnici u V. Trgovišću

Na području općine Veliko Trgovišće u tijeku su brojni radovi na komunalnoj i drugoj infrastrukturi


Na području općine Veliko Trgovišće u tijeku su brojni infrastrukturni radovi. Najveće veselje za najmlađe mještane svakako je uređenje parka u samom središtu mjesta. Prema riječima načelnika Roberta Grebličkog, prije mjesec dana kraj Spomen škole dr. Franje Tuđmana uređen je park i igralište.

– Mjesto gdje je park uređen zapravo je crkveno zemljište, a naš župnik Josip Čulig dao nam ga je na korištenje i na tome mu zahvaljujemo. Postavili smo mnogo sprava, no još uvijek imamo mjesta, pa se nadamo da ćemo kroz vrijeme popunjavati park s igralima – istaknuo je Greblički. Dodao je kako je u planu uređenje još jednog parka i to na starom dječjem igralištu u sklopu vrtića Rožica. Za te su radove, ističe Greblički, dobili sredstva od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od oko 190 tisuća kuna. Radovi bi trebali početi kroz nekoliko dana.

Uređenje mrtvačnice

Načelnik je istaknuo i kako se završavaju radovi na mrtvačnici kod Sveta Tri kralja. Projekt je to koji se, kako kaže Greblički, 'vuče' već dvije godine, a vrijednost mu je oko milijun i 800 tisuća kuna. – Izgradnju mrtvačnice i uređenje okoliša financirali smo iz proračuna te sufinanciranjem vlasnika grobova. Većina radova trebala bi biti gotova do blagdana Svih svetih – naglasio je Greblički.

Nerazvrstane ceste

Na području općine u planu je i asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Uskoro bi trebalo započeti asfaltiranje nerazvrstane ceste Družilovec – Sv. Juraj za što je ostvareno sufinanciranje preko Mjere 7.2.2. – Planiramo i asfaltiranje nerazvrstanih cesta što bi nas stajalo oko dva milijuna kuna, no mislim da će nas prije zahvatiti zimski uvjeti pa ćemo dio radova prebaciti za iduću godinu – rekao je Robert Greblički. Istaknuo je kako se nada da će uskoro početi i radovi na proširenju groblja u Velikom Trgovišću za što su dobivene sve dozvole.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook