Prethodni članak
Sljedeći članak

[BOLJI UVJETI I UŠTEDA] Dokraja svibnja završava energetska obnova zabočke škole

Radovi vrijedni više od 8,5 milijuna kuna na Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog primiču se kraju


Za otprilike mjesec dana, točnije 31. svibnja, trebali bi završiti radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski. Riječ je o najvećoj školi u našoj županiji, i po broju učenika i po površini, a sama zgrada zapravo nikada nije do kraja dovršena.

U lipnju 2018. godine župan Željko Kolar potpisao je ugovor o radovima na energetskoj obnovi škole s tvrtkom Tim – Color iz Zagreba u vrijednosti od 8.531.035 kuna. Od toga je 4,7 milijuna kuna osigurano iz Strukturnih investicijskih fondova, 2,5 milijuna kuna Ministarstva regionalnog razvoja te 1,5 milijuna kuna vlastitih sredstava. Pri potpisivanju ugovora s izvođačem radova župan Željko Kolar rekao je kako se nakon dovršetka radova očekuje ušteda od 57 posto. Rok za izvođenje radova bio je šest mjeseci, no oduljio se pa smo pitali Županiju u kojoj su fazi radovi.

- Trenutno se završava fasada na dvorani te u unutarnjem dijelu atrija. U unutarnjem dijelu škole se završavaju klupčice oko prozora te uređenje „špaleta“ – rekli su nam u odgovoru te dodali kako se, nakon što se skine skela, mora urediti okoliš škole. Valja reći kako je projektom definirano da se provode radovi koji uključuju povećanje toplinske zaštite poda prema tlu, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije i ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook