Prethodni članak
Sljedeći članak

Aktivnosti povodom Međunarodnog tjedna dojenja

Međunarodni tjedan dojenja i ove se godine obilježava u prvom tjednu kolovoza, a naglasak je na dojenju kao ključnom elementu koji doprinosi našoj dobrobiti od samog početka, međusobnom poštivanju i brizi za svijet koji dijelimo.


Patronažne sestre svojim aktivnostima također obilježavaju Tjedan dojenja sa ciljem promocije dojenja u zajednici i naglaskom na dojenje na javnom mjestu. Tim će povodom 2. kolovoza održati brojne aktivnosti. 

Grupa za potporu dojenja 'Izvor' u Maču toga dana organizira druženje prijašnjih i novih članica zajedno s djecom u parku, a u slučaju lošeg vremena u igraonici. GPD 'Stubički lipići' u Gornjoj Stubici planira zajedničke aktivnosti mama i beba na igralištu. GPD 'Zlatarska mati' u Zlataru organizira druženje prijašnjih i novih članica u Gradskoj knjižnici Zlatar koja je prva u Krapinsko – zagorskoj županiji istaknula natpis 'Mjesto za dojenje', GPD 'Majčina kap' u Zaboku organizira druženje mama i beba u parku, a akciju 'Na kavici s mamama i bebama' organizira GPD 'Život' u Klanjcu.

U Svetom Križu Začretju u Općinskoj knjižnici i čitaonici 2. kolovoza bit će osnovana još jedna Grupa za potporu dojenja, čime će ih u KZŽ biti ukupno 12.

Patronažnim sestrama su se u obilježavanju tjedna dojenja aktivno priključili i Grad Krapina i Hum na Sutli, pa će u Humu na Sutli u parku biti postavljena klupa zajedno s prematalicom za djecu na kojoj će biti istaknut natpis 'Mjesto za dojenje', a u Krapini će se  4. kolovza u sklopu akcije 'Dojenje je IN' jedna klupa u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda urediti drugačijom bojom od ostalih te obilježiti prigodnim natpisom na metalnoj pločici 'Grad Krapina- prijatelj dojenja'.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook