Prethodni članak
Sljedeći članak

100 % ZAGORSKO U ZAGREBU

Trodnevna i cjelodnevna događanja na Trgu bana Jelačića bit će dosad najveći izlog raznovrsne i bogate ponude zagorske h


Trodnevna i cjelodnevna događanja na Trgu bana Jelačića bit će dosad najveći izlog raznovrsne i bogate ponude zagorske hrane, vina i prirodnih pića, kulture, tradicije i zabave, a ujedno i najveća izložbeno-prodajna manifestacija jedne županije u središtu Zagreba.

Na manifestaciji „100% zagorsko“, koju organizira Krapinsko-zagorska županija, nastupit će više od 60 poljoprivrednih proizvođača, toplica, agroturizama, hotela, restorana, obrtnika, tvrtki, kulturnih ustanova i udruga. Na 50 izložbenih i prodajnih štandova izvorne proizvode Zagorja uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način prezentirat će voćari, povrćari, cvjećari, medari, sirari, vinari... Zagorska poduzeća, tradicijski obrti, agroturizmi, kulturne ustanove i umjetnička društva Zagrepčanima će pokazati bogatstvo svog gastronomskog, tradicijskog, kulturnog, zdravstvenog, rekreacijskog i vjerskog turizma.

Građani Zagreba imat će priliku uživati i u bogatom zabavnom programu, u viteškim borbama i mačevanju koje će izvoditi Vitezovi zlatnog kaleža, uz Muzeje Hrvatskog zagorja, organizatori velikog Viteškog turnira u Gornjoj Stubici. Uz njih će Trgom u svečanim vojničkim odorama marširati Keglevićeva straža, udruge kuburaša i dvorskih plesova, tamburaši i vrhunski folkloraši, a prezentaciju života iz doba neandertalaca izvodit će obitelj krapinskog pračovjeka.

Manifestacija će biti službeno otvorena drugog dana, u subotu u 10 sati, govorima krapinsko-zagorskog župana Siniše Hajdaš Dončića i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, koji će pozornicu ustupiti svjetski poznatom zagorskom blueseru Tomislavu Golubanu te kostimiranim damama Grofovije Konjski iz Konjščine i KUD-a Antun Mihanović iz Klanjca, KUD-u Đuro Orlić iz Zagorskih Sela te tamburaškom sastavu Zelenjak.

Zagrepčani će zahvaljujući bogatim nagradama sponzora, Termi Tuhelj, Termi Jezerčica i BlueSun hotela Kaj iz Marije Bistrice, kroz nagradnu igru „Koliko poznajem Zagorje“ imati priliku dobiti vrijedne darove; wellness i spa rekreaciju te boravak u Zagorju uz vrhunske gastronomske užitke.

Ljubitelji Zagorja moći će kupiti i niz najnovijih turističkih brošura i vodiča po promotivnoj cijeni, a od čije će se prodaje novac donirati krapinskom Društvu za pomoć mentalno retardiranim osobama.

„100 % zagorsko“ Program svečanog otvorenja

1. listopada, subota, u 10 sati*

Pozdravna riječ: Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije
Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba

Nastupaju: Tomislav Goluban, zagorski blues na usnoj harmonici, KUD Antun Mihanović iz Klanjca, Tamburaški sastav Zelenjak, društvo Grofovija Konjski iz Konjščine (renesansni i dvorski plesovi), te KUD Đuro Orlić iz Zagorskih Sela.

Top deset Zagorja: osobe i tvrtke koje su lani i ove godine postigli iznimne rezultate na mnogim područjima rada kojima se bave i to na državnoj, europskoj i svjetskoj razini, a svojim su djelovanjem i radom predstavljali županiju i promovirali Zagorje.

*Drugog dana manifestacije, u subotu, uoči svečanosti otvorenja koje je planirano za 10 sati, u 9,30 će od Kaptola centra, kroz Tkalčićevu ulicu, u smjeru Trga bana Josipa Jelačića, krenuti povorka povijesnih postrojbi Krapinsko-zagorske županije, predvođenih županijskom počasnom povijesnom postrojbom, Keglevićevom stražom.

U povorci će sudjelovati i dvorske dame Grofovije Konjski iz Konjščine te KUD-a Antun Mihanović iz Klanjca, kao i „neandertalci“ iz Udruge „Krapinski neandertalci-pleme špiljskog medvjeda“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook