Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec i dalje u negativnom nizu

U 12. kolu 3. NL centar Zagorec ugostio Lučko


U 12. kolu 3. NL Centar krapinski Zagorec ugostio je Lučko i nakon 90 minuta igre morao napustiti teren pognutih glava jer su gosti upisali pobjedu rezultatom 3:2. Bio je ovo četvrti uzastopni poraz Zagorca tako da se omjer pobjeda i poraza u prvenstvu izjednačio – 6:6.

Bila je ovo bitna utakmica za Zagorec jer morao je prekinuti niz od tri poraza ( zadnja pobjeda 4. listopada protiv Tondacha 4:1, op.a. ) kako bi krenuo prema gornjem dijelu tabele i stekao malo samopouzdanja prije zagorskog derbija u Maču protiv Gaja koji slijedi u sljedećem kolu.

Kako ozljede i bolesti te nekakva „poslovna“ putovanja igrača od samog starta prvenstva određuju tko će u prvih jedanaest Zagorca tako je i ovoga puta trener Zagorca Ivan Zubić ostao zbog bolesti bez standardnog stopera, i po meni najboljeg igrača dosadašnjeg dijela prvenstva krapinskog kluba, Luke Kunštića te ozljede mladog juniora Hrvoja Habjanca koji, istina nije član prve postave, je u stalnom kadru seniorskog sastava te je zbog toga Grga Štimac morao biti povučen iz veznog reda na mjesto stopera da bi njega zamijenio, neuspješno, opravljeni Žitković.

Susret je počeo neočekivano. Lučko je „navalilo“ sa svom raspoloživom snagom pritisnuvši Zagorec na njegovu polovicu stvarajući veliki broj prilika. Pravo je čudo kako do 30 minute je na semaforu još uvijek stajalo 0:0 jer napadači Lučkog predvođeni Brekalom te odličnim „veznjacima“ Lukom Pavlakom i Serdarušićem stvaralo je pravu pometnju u obrani Zagorca a istovremeno se njihovi suigrači natjecali tko će promašiti prilike iz najvećih šansi.  No, svi koji malo poznaju nogomet znali su da to ne može dugo trajati.

Tako je i bilo.

Igrala se 33. minuta kada je Luka Pavlak odlično proigrao Čićkovića na 15 metara od gola Bručija koji od prve loptu snažnim udarcem šalje u suprotnu malu mrežicu nemoćnog Bručija. Neobranjivo i zasluženo vodstvo gostiju.

Pet minuta kasnije semafor mijenja rezultat. Opet je u glavnoj ulozi Luka Pavlak koji ubacuje loptu iskosa s lijeve strane obrane Zagorca na visinu od šest metara gdje ju glavom potpuno sam dočekuje Brekalo i bez ikakvih problema sprema u mrežu Zagorca.

S obzirom na igru Zagorca do tada pobojali smo se još golova u mreži Bručija ali mladost Zagorca se pokrenula i u 43. minuti nakon odličnog proigravanja do Christiana, od strane Landripeta, koji izbija  sam pred Javora a ovaj brani i odbija loptu na vrh šesnaesterca gdje ju dočekuje Stiperski koji ju rezantnim udarcem smješta u mrežu gostiju tako da se na odmor otišlo s minimalnom prednošću gosta.

Uvidjevši da su  nužne promjene trener Zubić u poluvremenu ostavlja u svlačionici potpuno indisponiranog Žitkovića a ulazi Karlo Krznar koji je svojim prodorima, proigravanjima i velikom trkom „povukao“ ostatak ekipe  te bitno pomaknuo igru Zagorca prema boljem. Takova igra vrlo je brzo donijela i rezultat. Naime, u 56. minuti nakon kornera u gužvi je lopta udarila u ruku jednog obrambenog igrača Lučkog te je sudac Bogdanić pokazao na bijelu točku. Siguran realizator za 2:2 bio je Petar Bračević.  Ovo je bio poticaj igračima Zagorca da krenu i po treći pogodak ali unatoč nekoliko prilika gola bilo nije ! I zato s pravom mogu kazati da ovaj niz od četiri poraza mogu se iskazati u jednoj rečenici _ Zagorec stvara prilike  protivnik postiže pogotke  i dolazi do pobjede !

Tako je bilo i ovoga puta.

Igrala se 68. minuta. Opet je bio prekid, korner, i opet je Zagorec primio gol. „Svako“ ubacivanje s boka je gol prilika za protivnika. Korner je izveo Luka Pavlak nakon kojeg je nastala gužva u šesnaestercu i dok se domaća obrana „dogovara“ tko će izbaciti loptu niti kriv niti dužan loptu u mrežu u doslovnom smislu te riječi „gura“ Fahad te donosi vodstvo i konačnu pobjedu Lučkom.

Kada se pogleda taj negativni „poker asova“ teško je naći uzrok ako niste u klubu odnosno u svlačionici te znate samo ono što se događa na terenu ali  mislim da jedan i to samo jedan od uzroka je veliki broj utakmica u relativno kratkom vremenu što  se i vidi u samoj utakmici - najvjerojatnije ste pomislili na fizičku iscrpljenost, što i najvjerojatnije nije točno jer među četiri najbolja igrača ove utakmice bili su Jazbec, Stiperski, Christian i Krznar uz napomenu da su Jazbec i Stiperski u srijedu odigrali vrlo zahtjevno finale Kupa juniora NS KZŽ te ga i osvojili te istovremeno bili jedni od najboljih igrača tog finala  tako da  je uzrok zasigurno drugačiji. Na stručnom stožeru je težak zadatak da otkrije uzroke ovako loših rezultata te da spremni i puni samopouzdanja uđu zagorski derbi u Maču protiv jakog i uvijek neugodnog Gaja.

Zagorec – Lučko 2:3

Stadion Zagorca. Gledatelja: 100. Sudac: Marko Bogdanić ( Sisak ) 7. Pomoćnici: Marko Matić ( Velika Gorica ), Matej Markoci ( Mraclin).

Strijelci: 0:1 Čićković 33; 0:2 Brekalo 38; 1:2 Stiperski 43; 2:2 Bračević 56 – 11m; 2:3 Fahad 68..

Zagorec: Bruči 6; Landripet 6; Štimac 6; Paradžik 6; Bračević 6,5 ( 77. Topolovec - ); Jazbec 6,5; Stiperski 6,5 ( 77. Brebrić - ); Žitković 5,5 ( 46. Krznar 6,5 ); Uchida 6 ( 64. Nasri 6 ); Christian 6,5; Bajan  6 ( 86. Ambrosio - ). Trener: Ivan Zubić 6,5.

Lučko: Javor 6,5; Kerman 7; Brekalo 7 ( 81. Čičak - ); M. Pavlak 7 ( 57. Musa 6,5 ); Prenkpalaj 6,5 ( 57. Fahad 6,5 ); Srpak 7; Čićković 7 ( 90+2 Pinheiro - ); L. Pavlak 7,5; Serdarušić 7,5; Jazvić 7; Bubnić 7. Trener: Perica Vidak 7.

Igrač utakmice:  Luka Pavlak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook