Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok dočekuje Jolly JBS na premijeri u novoj sportskoj dvorani u Zaboku

Dugogodišnje čekanje napokon se isplatilo. Sutra će se konačno u Zaboku odigrati prva utakmica A-1 lige košarkaša Hrvatske, nakon što je Zabok više od deset godina bio gost u Bedekovčini, gdje je odigravao svoje službene utakmice, a po jednom su žuti gostovali i u Pregradi, Krapini i Donjoj Stubici, dok napokon nisu došli kući


Sportska javnost je na nogama, s nestrpljenjem se očekuje prvi prvoligaški nastup Zaboka protiv Jollya u svom Zaboku u subotu u 19 sati, u prekrasnoj novoj i funkcionalnoj dvorani u sklopu zabočke gimnazije koja zadovoljava sve standarde za igranje ABA liga. Vodstvo KK Zabok donijelo je logičnu odluku u ovom trenutku i ulaz na utakmicu protiv Jollya JBŠ u sklopu 19. kola A-1 lige košarkaša Hrvatske bit će besplatan. Ne samo što će ulaz biti besplatan već će svaki gledatelj dobiti besplatno ulaznicu koja će ustvari biti tombola, a osigurane su i bogate vrijedne nagrade. Prva nagrada tako će biti vikend u hotelu Olympia u Vodicama, druga jednodnevni wellnes u Termama Jezerčica, a treća večera za dvoje u elitnoj zagorskoj pivnici Punkt u Mokricama. To je samo dio od brojnih vrijednih nagrada za gledatelje.

Svoj obol uz otvaranje dvorane dat će i mažoretkinje iz Svetog Križa Začretja, inače viceprvakinje Europe, a hrvatsku himnu trebao bi otpjevati gost iznenađenja. Do početka utakmice moguća su još neka iznenađenja, koja vodstvo Zaboka čuva u velikoj tajnosti, no nesumnjivo je da nas čeka istinski spektakl za pamćenje.
Košarkaši Zaboka u četvrtak su odradili prvi trening u novoj dvorani i svi igrači i vodstvo kluba puni su riječi hvale za ovaj reprezentativan sportski objekt, koji se nalazi na adresi Prilaz Janka Tomića 4.Povijesni trenutak nije propustio ni gradonačelnik Ivan Hanžek, koji je na trening stigao u društvu svog sina Ozrena, predsjednika KK Zabok.
Inače kapacitet dvorane je 1.200 sjedećih mjesta, ali bez problema se uz dodatne stolice taj kapacitet može povećati na 1.800 mjesta. Osim što vizualno lijepo izgleda, nova zabočka dvorana je i vrlo funkcionalna. Imat će čak i dva semafora, od kojih će se na glavnom moći u svakom trenutku vidjeti prezime košarkaša i broj koševa koji je postigao u tom trenutku. Ova dvorana svakako služi na čast i ponos cijelom Zaboku, ali i Hrvatskom zagorju. Ne sumnjamo da će se u njoj održati brojne sportske, ali kulturno-zabavne manifestacije. Nakon parka Milana Prpića u Zaboku, sportskih dvorana u osnovnoj škole K. Š. Gjalski i srednjoj školi Bedekovčina, ovo je četvrti dom zabočkih košarkaša, konačno dostojan za sve njihove potrebe.

I zato nemojte dvojiti ni trenutka. Ako imate, obucite nešto žuto, kao i one subote protiv Dubrave kada se Zabok plasirao u A-1 ligu. Učinimo svi zajedno da se ovaj veliki sportski trenutak dostojno obilježi. U subotu 4.3. u 19 sati napunimo novu zabočku dvoranu do vrha. Nakon pobjede protiv Zagreba zabočki košarkaši puni su samopouzdanja, a bez obzira što je Jolly na vodećoj poziciji, Zabok nije bez šansi na toj utakmici, pogotovo ako se dvorana napuni i gledatelji budu šesti igrač Zaboka. Nakon ove utakmice kreće jedna nova, nadamo se i još svjetlija stranica KK Zabok, ali i zabočkog sporta uopće. -S velikim uzbuđenjem i nestrpljenjem očekujemo otvaranje dvorane nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ove će biti veliki iskorak za naš klub. Pozivam sve prijatelje sporta i košarke iz cijelog Hrvatskog zagorja da sudjeluju u ovom povijesnom trenutku i navijanjem nam pomognu da pobijedimo vrlo kvalitetni Jolly i na dostojan način obilježimo otvaranje ove prekrasne zabočke dvorane. – riječi su predsjednika KK Zabok, Ozrena Hanžeka. Samo preseljenje u novu dvoranu Zaboku je najljepši poklon za 40 godišnjicu rada kluba, a u tom su periodu postignuti fantastični rezultati i KK Zabok danas je najuspješnija sportska momčad kako u Zaboku, tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook