Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok danas gostuje kod Cedevite junior


Utakmicama 22. kola završit će drugi krug FAVBET Premijer lige košarkaša Hrvatske. Nakon sjajne pobjede protiv Splita Zabok je imao trotjednu pauzu. Prvo se igrao final-eight kupa Krešimira Ćosića na koji se Zabok nije plasirao, a nakon toga se je okupila reprezetnacija koja je u petak poražena od Francuske, a u ponedjeljak našu „izabranu vrstu“ očekuje Cipar.

Danas u 19 sati u Trnskom domaćin košarkašima Zaboka bit će Cedevita junior, momčad koja čvrsto drži četvrtu poziciju na ljestvici.

Jesenas u Zaboku Zagrepčani su bez problema slavili rezultatom 75:95. Zabočani su se dobro držali u prvom dijelu utakmice, da bi u nastavku potpuno pali. Goste su u pobjedi predvodili Allen Kevaughn s 25 koševa i 5 asistencija i raznovrsni Renato Serdarušić koji je utakmicu završio s double-double učinkom od 17 koševa, 13 skokova i 5 asistencija, a puno je problema Zaboku pod košem stvarao Ivan Karačić koji je na kraju upisao 15 koševa i 7 skokova. Kod Zaboka odlčnu je utakmicu odigrao Emil Savić koji je zaustavio na 22 koša i 5 skokova, solidan je bio i Neal, no ostali su podbacili. S dva igrača ne može se dobiti dobro posložena momčad kao što je Cedevita junior. No u odnosu na tu utakmicu Zabok je znatno unaprijedio igru i ima se pravo nadati barem boljem izdanju u odnosu na domaće.

- Šteta što nam je pauza došla baš u vrijeme kad smo uhvatili dobar ritam. Utakmice protiv Cedevite junior sigurno će biti fizički dosta zahtjevna. To je dobro utrenirana momčad, posložena na svim pozicijama. Imaju nekoliko iskusnih igrača koji se odlično nadoponjuju s mladim i talentiranim igračima, no svakako imaju i ranjive točke. U Zagrebu treba odigrati energetski na visokom nivou, te biti koncentriran svih 40 minuta, jer bez toga ćemo teško uzeti bodove koji bi nam puno značili da zadržimo poziciju na ljestvici pred nastavak prvenstva – riječi su kapetana Antonio Črnjevića.

U slučaju da Zabok večeras slavi protiv Cedevite junior, a Šibenka kod kuće izgubi od Cibone, Zabok bi prije trećeg kruga zauzeo šestu poziciju.

Poredak:
1. Zadar 40 (+347)
2. Split 39 (+310)
3. Cibona 38 (+138)
4. Cedevita junior 35 (+88)
5. Dinamo-Zagreb 33 (+147)
6. Šibenika 31 (+26)
7. ZABOK 31 (+7)
8. Dubrovnik 30 (-50)
9. Alkar 27 (-148)
10. Dubrava 27 (-113)
11. DepoLink Škrljevo 25 (-239)
12. Bosco 22 (-513)

Parovi 22. kola:
Cedevita junior – ZABOK (subota 2.3. u 19 sati)
Šibenka – Cibona
Dubrava – Zadar
Dinamo-Zagreb – Alkar
Dubrovnik – DepoLink Škrljevo
Bosco - Split

Još članaka iz "Sport"

Facebook