Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka u subotu gostuju kod Cedevite junior


Utakmicama 22. kola završit će drugi krug FAVBET Premijer lige košarkaša Hrvatske. Nakon sjajne pobjede protiv Splita Zabok je imao trotjednu pauzu. Prvo se igrao final-eight kupa Krešimira Ćosića na koji se Zabok nije plasirao, a nakon toga se je okupila reprezentacija koja je u petak poražena od Francuske, a u ponedjeljak je uvjerljivo pobijedila Cipar.

Zabok je prije odlaska na pauzu držao šestu poziciju, no nju je sada preuzela Šibenka nakon što je odradila svoje dvije odgođene utakmice protiv Dubrave i Cedevite junior, pa se Zabok spustio na još uvijek vrlo dobru sedmu poziciju.

Zabok je sezonu započeo s pet uzastopnih poraza, da bi u idućih šesnaest kola ostvario deset pobjeda i pet poraza, pa tako momčad Ivana Tomasa sada ima omjer 10-11, što je vrijedno svakog respekta. Strše dva poraza od Dubrave koja ima ukupno šest pobjeda. Isto tako bolan je bio poraz Šibenke u Zaboku u utakmici na samo jednu loptu. Nažalost Zabok je u toj utakmici bio oštećen od strane sudaca koji su zadnjih pedeset sekundi donijeli tri štetne odluke po Zabok, a jedan član te sudačke trojke morao je na „hlađenje“ od nekoliko utakmica zbog svojih propusta u istoj. S druge strane Zabok je slavio u gostima kod Cibone i Dinama, a u Zaboku je pao Split, pa kad se sve to zbroji i oduzme rezultat je manje više realan.

Prije zadnjeg kola o kojem će ovisiti poredak pred treći krug, a samim time i daljnji raspored natjecanja ima još nekoliko nepoznanica. Trenutni lider je Split s utakmicom manje, no vrlo je vjerojatno da će se pred treći krug na čelu ljestvice naći Dubrovnik. Ciboni je pred trećki krug zagarantirano treće, Cedeviti junior četvrto, a Dinamu peto mjesto. Neizjvesna je borba za šestu poziciju između Šibenke i Zaboka. Obje momčadi imaju omjer 10-11 i teške zadatke u 22. kolu. Šibenka dočekuje Cibonu, dok će Zabok gostovati kod Cedevite junior. Jesenas u Zaboku Zagrepčani su bez problema slavili rezultatom 75:95. Zabočani su se dobro držali u prvom dijelu utakmice, da bi u nastavku potpuno pali. Goste su u pobjedi predvodili Allen Kevaughn s 25 koševa i 5 asistencija i raznovrsni Renato Serdarušić koji je utakmicu završio s double-double učinkom od 17 koševa, 13 skokova i 5 asistencija, a puno je problema Zaboku pod košem stvarao Ivan Karačić koji je na kraju upisao 15 koševa i 7 skokova. Kod Zaboka odlčnu je utakmicu odigrao Emil Savić koji je zaustavio na 22 koša i 5 skokova, solidan je bio i Neal, no ostali su podbacili. S dva igrača ne može se dobiti dobro posložena momčad kao što je Cedevita junior. No u odnosu na tu utakmicu Zabok je znatno unaprijedio igru i ima se pravo nadati barem boljem izdanju u odnosu na domaće.

Stanje u momčadi je dobro, nema ozlijeđenih igrača. Zabok je u posljednjih desetak dana privremeno ostao bez prvog trenera Ivana Tomasa, koji se priključio reprezentaciji, pa je treninge vodio njegov pomoćnik Boris Džidić. Tomas će se treninzima priključiti u utorak i sigurni smo da će Zabok put Zagreba na vrlo važnu utakmice protiv Cedevite junior otputovati potpuno spreman.

Poredak:

  1. Split 29 (+310)
  2. Zadar 28 (+328) (-1)
  3. Cibona 36 (+120) (-1)
  4. Cedevita junior 35 (+88)
  5. Dinamo-Zagreb 33 (+147)
  6. Šibenika 31 (+26)
  7. ZABOK 31 (+7)
  8. Dubrovnik 30 (-50)
  9. Alkar 27 (-148)
  10. Dubrava 26 (-95) (-1)
  11. DepoLink Škrljevo 24 (-220) (-1)
  12. Bosco 22 (-513)

Parovi 22. kola:

Cedevita junior – ZABOK (subota 2.3. u 19 sati)

Šibenka – Cibona

Dubrava – Zadar

Dinamo-Zagreb – Alkar

Dubrovnik – DepoLink Škrljevo

Bosco - Split

Još članaka iz "Sport"

Facebook