Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Hat-trick Matije Smrekara za gostujuće slavlje u Novigradu

Sjajnu igru i pobjedu protiv Dubrave u prošlom kolu, nogometaši Zagorca začinili su gostujućom pobjedom protiv Novigrada


Sjajnu igru i pobjedu protiv Dubrave u prošlom kolu, nogometaši Zagorca začinili su gostujućom pobjedom protiv Novigrada (2:3). Junak utakmice ponovno je bio trostruki strijelac, koji već nekoliko kola nemilosrdno trese protivničke mreže, a na njegovim „krilima“ Zagorec pred kraj prvenstva ostavlja puno bolji dojam, nego na početku.

Domaći su bolje otvorili ogled u Novigradu. U 15. minuti Urošević dobro uočava mrežu, a ovaj s 18 metara odmjerenim udarcem sprema loptu iz leđa nemoćnog Vinceljaka za 1:0. Sedam minuta kasnije, ali na drugoj strani, Majcenić odlično uočava Smrekara, a ovaj s 20 metara pogađa mrežu i vraća stvari na početak. Tri minute nakon toga Smrekar je u stopostotnoj prilici, ali pogodak sprječava Bernobić. Prijeti i Kunštek, ali Nicoletti sjajno brani njegov udarac. No u 53.  minuti domaćima nema spasa. Postonjski dobro centrira, a iskusni Smrekar s pet metara udaljenosti pogađa za 1:2. No ne predaje se ni Ilinčić. Dobroga ga pronalazi Najhart koji je nedugo prije ušao u igru, a ovaj podmeće nogu i postiže pogodak, te uz pomoć blata vraća stvari na početak. Smrekarov pobjednički mentalitet nije se mogao s time pomiriti, pa je drugi topnik lige u 67. minuti postigao svoj treći i pobjedonosni pogodak iz gužve za veliko slavlje Zagorca. Novigrad – Zagorec 2:3 ili Ilinčić – Smrekar 2:3.

Smrekar pobjedu proslavio kupanjem u moru

Prije utakmice Matija Smrekar dao je obećanje da će se okupati u moru ukoliko postigne barem dva pogotka. Taj je zadani cilj i premašio, ali je ispunio i obećanje. U društvu vratara Vinceljaka i suigrača Sambola bacio se u more odmah nakon utakmice. Postoji i snimki na you toubeu, koja je pravi hit i sigurno smo da će imati puno pogleda. Smrekar s ova tri pogotka na kontu ima 13 golova i drugi je topnik lige, odmah iza Prijića iz Vinogradara koji je postigao 19 golova.

- Teška i tvrda utakmica po vjetrovitom i kišovitom vremenu i blatnjavom travnjaku. Obje momčadi bili su iznimno borbene, no pokazali smo da smo kvalitetnija momčd i na kraju smo zasluženo pobijedili. Vjerovali smo u tu pobjedu, puni smo samopuzdanja došli u Novigrad i to nam se isplatilo. Sada imamo tjedan dana da se dobro pripremimo za HAŠK, te pokušamo ponoviti dobru igru kao i protiv Dubrave, a onda ne sumnjamo da ćemo se pobjedom oprostiti na kraju polusezone od naših vjernih navijača – riječi su trenera Kristijana Mitrečića nakon pobjede u Novigradu.

Utakmica između Zagorca i HAŠK-a odigrat će se u subotu 1.12. na igralištu Zagorca u Podgori s početkom u 13 sati.

 NOVIGRAD – ZAGOREC 2:3 (1:1)

NOVIGRAD: Stadion Laco, GLEDATELJA: 100, SUCI: Firm, Maloča i Radić (svi iz Zagreba)

STRIJELCI:1:0 Ilinčić 15′, 1:1 Smrekar 22′, 1:2 Smrekar 53′, 2:2 Ilinčić 64′, 2:3 Smrekar 67′

NOVIGRAD: Nicoletti, Kitchen, Pamić M., Urošević, Simonović, Zran, Ilinčić (od 72. Ziming), Mofardin (od 61. Najhart), Bernobić, Russell (od 62. Knight), Radetić
TRENER: Zoran Peruško

ZAGOREC: Vinceljak, Puklin, Cerovec (od 63. Lešković), Kunštek, Smrekar, Hoić (od 70. Sedak), Majcenić, Poljak, Sambol, Landripet, Hanžić (od 46. Postonjski)
TRENER: Kristijan Mitrečić

Rezultati 16. kola:

Opatija – Dugo Selo 2:0

Trnje – Špansko 1:0

Jarun – Kurilovec 0:0

Dubrava Tim kabel – Jadran-Poreč 4:0

HAŠK – Ponikve 1:2

Vinogradar – Zagreb 9:1

Vrbovec – Maksimir 1:0

Krk – Orijent 1919 0:3

Lista strijelaca:

19 Igor Prijić (Vinogradar)

13 MATIJA SMREKAR (ZAGOREC)

12 Robert Brdar (Krk) i Filip Hodak (Dubrava Tim kabel)

11 Ivan Zelenika (HAŠK)

 

Parovi 17. kola: ZAGOREC – HAŠK (1.12. u 13 sati), Orijent 1919 –  Opatija, Ponikve – Vinogradar,

Kurilovec – Dubrava Tim kabel, Maksimir – Krk, Zagreb – Vrbovec, Jadran-Poreče – Novigrad,

Špansko – Jarun, Dugo Selo – Trnje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook