Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna pobjeda Zagorca u Samoboru

21. kolo III. NL-centar


Nakon Bistre, Zagorec KR izborio je još jednu važnu pobjedu i to u gostima kod Samobora. Krapinčani su na kraju slavili s 2:1 i sasvim zasluženo došli do tri nova boda s kojima su se približili sredini ljestvice. Novi trener Šeperac uspio je u kratkom roku Krapinčanima vratiti pobjednički mentalitet.

Utakmica je bila prava ratnička, na teškom travnjaku s malo prilika i dosta oštrih startova. Iz prvog poluvremena vrijedno je tek istaknuti vodeći pogodak Zagorca KR. Nakon duge dubinske lopte na desnu stranu odlično je centrirao Brebrić, a Korytskyi glavom precizno zabio za 0:1.

U nastavak je Zagorec KR nešto slabije ušao, što je domaćin i iskoristio. Igrala se 53. minuta kada je Krajačić odlično ušao s pozicije desnog krila u sredinu i preciznim udarcem pogodio „malu mrežicu“ vrata Zagorca KR za 1:1. Nakon šoka Krapinčani ponovno preuzimaju inicijativu. Ključni detalj dogodio se u 81. minuti. Majcenić je odlično prihvatio jednu dubinsku loptu i još bolje uočio Hanžića koji ju je lijepo smirio i pogodio mrežu za konačnih 1:2. Domaći su napravili određeni pritisak zadnjih deset minuta, ali sve je to bilo više stihijski, što više Zagorcu KR otvarale su se dvije kontre, ali bilo im je važnije sačuvati svoju, nego ugroziti protivničku mrežu pa se rezultat nije promijenio.

S nova tri boda Zagorec KR je i dalje na 11. mjestu, no sada se desetom Kurilovcu približio na samo dva boda. U idućem 22.  kolu u subotu 30. ožujka preporođeni Krapinčani na svom travnjaku u Podgori u 16 sati dočekuju Savu Strmec, s dobrim izgledima za nastavak niza.

SAMOBOR – ZAGOREC KR 1:2 (0:1)

SUCI:  Komesar, Rašić, Bilić GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Korytskyi 36', 1:1 Krajačić 53', 1:2 Hanžić 81'

SAMOBOR: Klemenčić, Matas (46' Razum), Balen (83' Severec), Novak, Kulenović (46' Krajačić), A. Regović (73' Glason), Čerkez, K. Regović, Brdarić, Kopić (73' Pezo), Brdek; trener: Sven Raić

ZAGOREC KR: Bruči, Kunštić, Štimac, Stiperski (56' Hanžić), Majcenić (89' Ružak), Turniški (56' Bračević), Šimunić, Landripet, Korytskyi, (83' Strabić) Jazbec, Brebrić (56' Krznar); trener: Tihomir Šeperac

Još članaka iz "Sport"

Facebook