Prethodni članak
Sljedeći članak

Utvrđen kalendar natjecanja u motocrossu

U pripremi natjecateljske sezone Otvorenoga prvenstva Hrvatske u motocrossu, supercrossu, quadu i Kupu Hrvatske u 2014. godini u Zaboku je održan sastanak komisije Hrvatskoga motociklističkog saveza s organizatorima utrka. Utvrđen je kalendar natjecanja , a predsjednik komisije Toni Karas prenio je i zaključke Odbora za sport oko pravilnika natjecanja.

  • Motocros

    Kalendar natjecanja


U pripremi natjecateljske sezone Otvorenoga prvenstva Hrvatske u motocrossu, supercrossu, quadu i Kupu Hrvatske u 2014. godini u Zaboku je održan sastanak komisije Hrvatskoga motociklističkog saveza s organizatorima utrka. Utvrđen je kalendar natjecanja , a predsjednik komisije Toni Karas prenio je i zaključke Odbora za sport oko pravilnika natjecanja. Na sastanku su bili i predsjednik Odbora za sport Miro Papec i glavni tajnik Ivica Lafter. Prema konačno utvrđenom kalendaru ovogodišnja sezona počinje utrkom u motocrossu  za PH u Požegi 30. ožujka, a na utrki u Savskome Marofu 21. travnja vozit će se i quad. Zabok je dobio domaćinstvo zajedničke utrke  u motocrossu za prvenstva Hrvatske i Slovenije 1. svibnja. Uzvratna utrka bit će u Orehovoj Vasi 21. rujna. Uspjelo se dogovoriti i održavanje četiriju utrka supercrossa u Prelogu, Osijeku, Zelini i Krašiću. Prema podacima HMS-a u Hrvatskoj je registrirano 360 vozača i tisuću sudaca. Već za dva tjedna održat će i seminar za obnovu sudačkih licenci čija je valjanost istekla prošle godine.

Među novostima iz pravilnika je odluka da za timove voze tri vozača, a ima i izmjena u B ligi, gdje je utvrđena dobna granica na žene i veterane, a najviše prijepora izazvala je najava da vozači više ne bi morali biti članovi nekoga kluba, tako da se očekuje da takva promjena ne bi bila prihvaćena. Dosta se govorilo o Noći prvaka HMS-a koja je održana 25. siječnja u Donjem Kraljevcu. Za nas je najzanimljivije da je među prvacima i Nikola Hranić, juniorski pobjednik u klasi MX 65, a da je za najboljega organizatora motocross natjecanja proglašeno Moto športsko društvo Zabok. (nca)

 

Kalendar natjecanja motocross i quad

30.03.    Požega  PH MX

21.04.    Savski Marof  PH MX Q

27.04.    Petrinja PH MX

01.05.    Zabok PH i S MX

11.05.    Pakrac  PH MX Q

18.05.    Jastrebarsko  PE MX

01.06.    Kozarevac  PH MX

15.06.    Rakov Potok  PH MX

24.08.    Krašić (pozivna) MX Q

07.09.    Jastrebarsko  PH MX Q

14.09.    (slobodno)

21.09. Orehova Vas OPS i H MX

19.10. Rakov Potok Kup MX Q

 

Kalendar natjecanja za supercross

25.06.    Krašić  SX

28.09.    Zelina SX

12.10.    Osijek SX

??           Prelog SX

Još članaka iz "Sport"

Facebook