Prethodni članak
Sljedeći članak

PLIVAČKI MITING: Olimpovci bogatiji za osam odličja, Patrik Erceg osvojio njih četiri

Na bazenu Mladosti okupilo se četiristotinjak plivača i plivačica kadetske i mlađe kadetske dobi


U organizaciji Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost, na 50 metarskom bazenu SC Mladost uz Savu, održano je 12. izdanje plivačkog mitinga Žabac. Na bazenu Mladosti okupilo se četiristotinjak plivača i plivačica kadetske i mlađe kadetske dobi. Miting je bio ujedno i peta postaja iz serijala HPS mini Grand prix Hrvatska za sezonu 2018./2019. Pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića Olimp Zabok sudjelovao je sa 12 natjecatelja od toga šest djevojčica i šest dječaka. Ukupno u dva dana natjecanja osvojili su osa, medalja od čega pet zlatnog i tri brončanog sjaja.

Četiri medalje za Patrika Ercega


Najviše odličja iz redova Olimpa ujedno i vodeći kadet u ukupnom plasmanu za Mini Grand Prix osvojio je Patrik Erceg (2005.) Pobijedio je u disciplinama 100 leptir s rezultatom (1:1,93), 200 leptir (2:21,91), 200 mješovito (2:21,62), a na 100 i 800 slobodno je bio brončani. Primio je nagradu i za najvredniji zbroj bodova u četiri discipline.

Dvije medalje osvojila je mlađa kadetkinja Emma Horvat sa pobjedom na 200 leptir (3:12,06) i brončanom medaljom na 100 leptir.

Kadetkinja Jana Pavalić (2007.) osvojila je zlatnu medalju na 100 leptir s rezultatom (1:11,96). Unutar prvih deset plasirao se mlađi kadet Leon Novak. Najbolje plasirani bio je na 400 slobodno sa petim mjestom.

Za Olimp Zabok nastupili su i: Enio Horvat, Ivan Fučkar, Niki Horvat, Patrik Dinjar, Pio Žnidarec, Gita Vlahek, Vanja Bartol i Lucija Borošak koji su popravili svoja osobna vremena. Za Olimpovce nema stanke. Već idući vikend na redu je Ekipno A i B prvenstvo Hrvatske u Rijeci (prvih šesnaest rangiranih klubova) na kojem nastupaju plivačice i Ekipno prvenstvo C u Puli na kojem nastupaju plivači.

Još članaka iz "Sport"

Facebook