Prethodni članak
Sljedeći članak

PLIVAČKI MITING "FESTIVAL PLIVANJA": Tesa Novak najbolja kadetkinja

Olimpovci su pod stručnim vodstvom trenera prof. Ivice Androića i mag. kin. Maje Martinić i ovog puta ostavili odličan dojam. Četrnaest plivača i plivačica, kući se vratilo sa 16 medalja, od čega je devet bilo zlatnih, pet srebrnih i dvije brončana sjaja.


U organizaciji PK Dubrava iz Zagreba, na 50 metarskom bazenu na Sveticama održan je plivački miting pod nazivom Festival plivanja koji je okupio 490 plivača i plivačica iz 24 hrvatska te jednog švedskog plivačkog kluba. Natjecali su se plivači i plivačice mlađe kadetske i kadetske dobi.

Kategorije natjecatelja bile su određene propozicijama natjecanja prema godištu i sve su bile zatvorene. Plivači u kategoriji kadeta (A) natjecali su se u 2003. godištu, (B) u 04., (C) u 05. i (D) u 06. godištu. Plivačice u, (A) 04., (B) 05. i (C) 06. i (D) 07. godištu. Ukupno se plivalo 11 individualnih disciplina u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji. Najuspješniji u svim disciplinama i po kategorijama bili su nagrađeni medaljama, a plivačica i plivač u svakoj kategoriji s najvećim zbrojem bodova postignutim u zbroju dvije discipline i peharima. Bodove za Grand prix ostvarilo je 10 najboljih plivača u zbroju rezultata iz svih kategorija plivačica i plivača.

Olimpovci su pod stručnim vodstvom trenera prof. Ivice Androića i mag. kin. Maje Martinić i ovog puta ostavili odličan dojam. Četrnaest plivača i plivačica, kući se vratilo sa 16 medalja, od čega je devet bilo zlatnih, pet srebrnih i dvije brončana sjaja.

Tesa Novak bila je najbolja kadetkinja mitinga i osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, te 25 bodova za HPS mini Grand prix na kojem vodi u ukupnom plasmanu. Ujedno je i jedina predstavnica Olimpa s bodovima za Grand prix na ovom natjecanju.

U zbroju četiri discipline osvojila 2291 bod, prvo mjesto i pehar za 2004. godište.
Odlično je plivao i Mauro Šipek Glavač. Osvojio je 3 zlata i 1 srebro. U muškoj konkurenciji mlađih kadeta 2006. godište, osvojio je i pehar za najboljeg plivača sa osvojenih 1238 bodova.
Uz njih medalje su osvojili i Patrik Erceg, Mia Hren i Jana Pavalić.

Od ostalih vrijednih rezultata unutar prvih deset plasmana vrijedno je spomenuti da je odlično plivao Roko Damiani u (D) osvojivši šesta mjesta na 100 i 400 slobodno, kao i 100 leptir. Roko je na Festivalu plivanja polučio svoj najbolji ovosezonski plasman. Vanja Bartol (D) bila je šesta na 100 slobodno, 400 slobodno i 200 mješovito i također polučila svoj najbolji plasman u sezoni. Gašpar Futivić u (B) bio je deveti na 200 prsno.

I 85 Olimpovca pružilo je potporu šestogodišnjoj Ivoni Knezić na humanitarnoj utakmici koja je održana proteklog tjedna u zabočkoj dvorani. Plivači su samo zbog utakmice izostali s treninga što je rijetkost u klubu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook