Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovan Atletski klub Zabok

Idejni začetnik i promotor ove hvale vrijedne inicijative, Matija Grabrovečki, izabran je za prvog predsjednika AK Zabok, a dužnost dopredsjednika obavljat će Ivan Lovrenčić

  • AK ZABOK 1.JPG
  • Matija Grabrovečki, prvi predsjednik AK Zabok

    Matija Grabrovečki, prvi predsjednik AK Zabok

  • AK ZABOK 1.JPG
  • Matija Grabrovečki, prvi predsjednik AK Zabok

Sportski Zabok konačno je dobio klub koji će promovirati „kraljicu sportova“- atletiku. Na inicijativu vrsnog atletičara, bivšeg prvaka Hrvatske u maratonu, Matije Grabrovečkog, osnovan je Atletski klub Zabok u prostorijama NK Mladost iz Zaboka.

Kao što je i logično idejni začetnik i promotor ove hvale vrijedne inicijative, Matija Grabrovečki, izabran je za prvog predsjednika AK Zabok, a dužnost dopredsjednika obavljat će Ivan Lovrenčić. Uz spomenuti dvojac u Upravnom odboru klubu važne odluke će donositi i: Željka Gašparić, Renata Grabrovečki, Nikola Špoljar, Mark Tomek i Željko Kliček, koji će ujedno obnašati i ulogu tajnika. U Nadzorni odbor kluba odabrani su: Darko Tomek, Andreja Grabrovečki, Marko Gorički, Mario Špoljar i Damir Balaško, dok će Disciplinsku komisiju činiti: Jadranka Repovečki,, Jelena Miličević, Ivica Gašparić, Zoran Sadaić i Nikola Borovčak. Ne moramo ni napominjati da su sve odluke na osnivačkoj skupštini donijete jednoglasno.

Matija Grabrovečki i Ivica Lovrenčić ovlaštene su osobe za zastupanje kluba, a na samoj skupštini logično je donijeta odluka i da se AK Zabok što prije priključi Hrvatskom atletskom savezu i Sportskoj zajednici Grada Zaboka, što su za sada primarni ciljevi kluba. Uz to kao glavni ciljevi su istaknuti organiziranje i provođenje sustavnih treninga, gdje će Grabrovečki također imati vodeću ulogu, pošto je odnedavno postao licencirani atletski trener. Jedan od ciljeva AK Zabok svakako je i osnivanje atletske škole, kao i škole trčanja za djecu i odrasle. Klub će vrlo brzo pokrenuti inicijativu za izgradnju tartan staze oko glavnog igrališta NK Mladost. Kao ciljevi istaknuti su još i nabavka rekvizeta i sportske opreme, unapređivanje stručnog rada, suradnja s drugim klubovima, osobito s AK Agram iz Zagreba. Svi atletičari novoosnovanog kluba koji prerastu zabočku sredinu, imat će dodatnu potporu u AK Agram. Konačni cilj kluba naravno je uspješan klub s konkuretnim rezultatima na državnoj razini.

Do upisa kluba u registar udruga, novi članovi će i dalje nastupati za klubove u kojima su nastupali do ove sezone.
- Ideja da osnujem atletski klub nije došla iznenada i iz „vedrog neba“. Veliki broj atletičara iz Zaboka i bliže okolice, uspješno brani boje drugih zagorskih klubova, pa se logično ukazala potreba da Zabok dobije i atletski klub. Već sada imamo rezultate na državnom nivou, u tom segmentu uz braću Špoljar, prednjači i moja malenkost, ali ima tu još vrlo kvalitetnih natjecatelja. Nadam se da je pred AK Zabok svijetla budućnost – riječi su predsjednika AK Zabok, Matije Grabrovečkog.

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Otvorene su za sve skupine vozila: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: -DC54 Maslenica-Zaton Obrovački -Pa...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program