Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Zabok zasluženi je jesenski prvak IV. NL-središte Zagreb - skupina A

Sjajan rezultat zabočkog četvrtoligaša


Sjajna sezona NK Mladost Zabok rezultirala je naslovom prvaka IV. NL-središte Zagreb - skupina A. Sasvim zasluženo. Zabočani su u petnaest odigranih kola ostvarili deset pobjeda, četiri remija i samo su jednom poraženi. Gol-razlika momčadi je 43:9, Zabočani su tako i najefikasnija momčad i momčad s najmanje primljenih golova u ligi.

-Prezadovoljan sam, naš jesenski naslov je sasvim zaslužen. Bili smo najkonstantniji i imali smo najmanje oscilacija od svih momčadi u ligi, što govore i bodove i gol-razlika. Nažalost protiv Španskog smo odigrali najlošiju utakmicu sezone što nas je kaznilo porazom, ali to nikako ne može umanjiti cjelokupni dojam- zadovoljan je Drago Bartolić, trener Mladosti.

Matija Smrekar

Smrekar dao dimenziju više

Nogomet je ekipni sport, ali obol koji je dao Matija Smrekar ovoj momčadi je nemjerljiv. Od 43 gola Mladosti, Smrekar je zabio 20 i naravno i više nego uvjerljivo je prvi strijelac lige. Sve za čime je Mladost vapila godinama, dobila je u Smrekaru. Demonstracija njegove moći bila je u derbiju protiv Ravnica kojeg je Mladost dobila s 4:0, a Matija Smrekar postigao je sva četiri pogotka. Na kraju polusezone pet je klubova lige zabilo ispod 20 golova, koliko je zabio Smrekar.

-Njegove brojke su fascinantne. Kao što sam i rekao protiv Ravnica puno je lakše kad imaš tako iskusnog i kvalitetnog igrača u momčadi. Potpuno je fokusiran, odlično trenira, podredio se momčadi koja mu vraća na najbolji način - asistencijama. Nadam se da će tako nastaviti i na proljeće - govori nam Bartolić.

Što se tiče pogodaka drugi strijelac kluba s 8 golova je Vinko Kotarski iza kojeg je odlična polusezona, a da još nije za penziju pokazao je i Nikola Krajačić koji je zabio četiri vrlo važna pogotka, od kojih je sigurno najvažniji onaj protiv Straže. Jurica Kotarski i Luka Tarle sjajno su držali zadnju liniju obrane. U sredini je napade srčano razbijao Jurica Šoštar, Zok Mihovilić je odlično branio svoja vrata. Nikola Lešković vrlo je korektno odradio ulogu desnog stopera u sustavu 3-5-2 kojeg je Bartolić uglavnom koristio. Hrastinski je probijao desnu stranu, mlađahni Galina zauzeo je poziciju na lijevom boku i bio poprilično ofenzivan. Drempetić je zadivljivao svojim potezom, Škrlec je vrlo korektno odradio svoj posao u sredini, a i igrači koji su ulazili s klupe u pravilu su davali dimenziju više u igri. U posljednjem kolu u kadar momčadi se nakon godinu dana vratio Jakov Drčić, što je veliko pojačanje za ovu momčad, a proljeće će sigurno dočekati spremniji i Tin Gregurić koji je veliki dio sezone bio ozlijeđen.

Nažalost na ulasku u proljeće Jurica Kotarski propustit će prve dvije utakmice zbog crvenog kartona, a Lešković prvu zbog tri žuta kartona. Tako će Zabočani biti prilično oslabljeni u zadnjem redu.

-Kotarski je uz Smrekara i Mihovilića bio naša najveća konstanta na jesen, a vrlo dobar je bio i Lešković. Bit će mi to veliki problem u pripremnim utakmicama, morat ću sastavljati prvu momčad bez njih dvojice. No oni su vrlo odgovorni dečki i nadam se da neće biti problema s njihovim povratkom u momčad - misli Bartolić.

Zabočanima ne ide u prilog  raspored. U prvih šest kola četiri utakmice igraju u gostima.

-Neće nam biti lako, pogotovo prvih šest kola, ali mi smo u ovo uložili puno rada i truda i želimo prvi proći ciljem i plasirati se u III. NL-centar. Već nakon tih uvodnih šest kola najbolje ćemo vidjeti jesmo li na pravom putu, a ja sam siguran da ćemo ostvariti naš cilj - završio je Bartolić.

Glavni strateg Mladosti najavio je i promjene u kadru momčadi. Tako bi neki igrači s manjom minutažom mogli na posudbu, a isto tako Mladost bi mogla dovesti i poneko kvalitetno pojačanje u svoje redove.

Bartolić je 20. siječanj označio kao datum kojeg će Mladost započeti pripreme za proljetni dio sezone. Njega već ovaj ponedjeljak očekuje operacija kuka i oporavak od četiri tjedna pa bi na početak priprema trebao doći potpuno oporavljen. Želimo mu brz oporavak.

Podsjetimo Mladost Zabok je u sezoni 2008./2009. bila jesenski prvak IV. NL-središte, kada je trener bio Zoran Smiljanec, a onda se na kraju proljeća grčevito borila za ostanak u ligi. Ova priča sasvim sigurno neće imati takav kraj, Mladost je danas znatno stabilniji klub pred kojim je lijepa budućnost.

Drago Bartolić

Utakmice u jesenskom dijelu prvenstva

 1. kolo: MLADOST ZABOK - Polet SK 3:0 (Škrlec, Smrekar, Tarle)

 2. kolo: Prečko - MLADOST ZABOK 1:1 (Krajačić)

 3. kolo: MLADOST ZABOK - Odra 6:1 (V. Kotarski 3, Smrekar 2, Hrastinski)

 4. kolo: MLADOST ZABOK - Brezovica 4:1 (Smrekar 2, V. Kotarski, Lešković)

 5. kolo: MLADOST ZABOK - Ivančica 4:0 (Drempetić, J. Kotarski, Smrekar 2)

 6. kolo: Golubovec - MLADOST ZABOK 1:1 (J. Kotarski)

 7. kolo: MLADOST ZABOK - Ilovac 8:0 (Smrekar 3, Hrastinski, V. Kotarski, Škrlec, Krajačić, Petek)

 8. kolo: Blato - MLADOST ZABOK 1:4 (Smrekar 3, Krajačić)

 9. kolo: MLADOST ZABOK - Sesvetski Kraljevec 2:0 (Smrekar, Mi. Benčić)

10. kolo: MLADOST ZABOK - Špansko 0:1

11. kolo. Zagreb - MLADOST ZABOK 0:0

12. kolo: MLADOST ZABOK - Ravnice 4:0 (Smrekar 4)

13. kolo: Devetka - MLADOST ZABOK 0:2 (V. Kotarski 2)

14. kolo: MLADOST ZABOK - Straža 3:2 (V. Kotarski, Smrekar, Krajačić)

15. kolo: Rudar DZ - MLADOST ZABOK 1:1 (Smrekar)

 

Klupska lista strijelaca

20 Matija Smrekar

 8 Vinko Kotarski

 4 Nikola Krajačić

 2 Jurica Kotarski, Karlo Hrastinski, Niko Škrlec

 1 Mihael Benčić, Matija Drempetić, Nikola Lešković, David Petek, Luka Tarle

  Jurica Kotarski

Još članaka iz "Sport"

Facebook