Prethodni članak
Sljedeći članak

Mateo Kovačić ima priliku ostvariti ono što do sada u nogometu nikome nije uspjelo


Manchester City je u ponedjeljak u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva pobijedio Urawu 3:0, a drugi gol za 'građane' zabio je naš 'vatreni' Mateo Kovačić. Finale se igra u petak, a Kovačić protiv brazilskog Fluminensea može ispisati nogometnu povijest, piše tportal.

Mateo Kovačić (29) je ovog ljeta iz Chelseaja za 30 milijuna eura stigao u Manchester City, a u ponedjeljak je protiv Urawe zabio svoj prvi gol za 'građane'.

No, već u petak u finalu protiv brazilskog Fluminensea Mateo Kovačić ima priliku ispisati nogometnu povijest i ostvariti ono što niti jednom nogometašu do sada nije uspjelo.

Naime, Kovačić može postati prvi nogometaš u povijesti koji je titulu klupskog prvaka svijeta osvajao s tri različita kluba!

Kova je ranije ovu 'kantu' osvajao s Real Madridom (2016., 2017.) i Chelseajem (2021.), a sad ima priliku slaviti i s Manchester Cityjem.

Do sada je Mateo Kovačić ovaj rekord dijelio s velikanima poput Cristiana Ronalda (Manchester United, Real Madrid), Tonijem Kroosom (Bayern, Real Madrid), Davidom Alabom (Bayern, Real Madrid) i Antoniom Rudigerom (Chelsea, Real Madrid).

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook