Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec pobjedom u derbiju otišao na plus tri

1. ŽNL – 10. kolo: Inkop – Klanjec 1:2


Derbi 10. kola 1. zagorske nogometne lige na rasporedu je bio u Poznanovcu. Inkop je dočekao Klanjec. I jedni i drugi u utakmicu su ušli sa po 22 boda. U 1. kolu, krajem kolovoza u Klanjcu je bilo bez pobjednika, kasnije i jedni i drugi stigli su do sedam pobjeda, uz jedan poraz. Dakle, bila je ovo izravna borba za prvo mjesto.

Klanjec stisnuo u završnici i na odmor otišao sa 0:1

Po teškom terenu počelo je borbeno, ali bez konkretnih prilika u otvaranju utakmice. U 10. minuti Karlo Pavlinić je uzeo jednu loptu na lijevoj strani, spustio se s njom uz gol aut crtu, no na povratnu nitko od gostiju nije kvalitetno reagirao. U 20. minuti za domaćine je iz slobodnjaka ubacio Mihael Škrlec, a sa 7 metara puca Adam Svečnjak, ali pored gola.

U nedostatku spomena vrijednih akcija, spomenut ćemo 29. minutu. Prvo je za goste sa 35 metara pucao Mihael Dlesk, no David Mužina to lako hvata, da bi odmah uslijedila akcija na drugoj strani, ubačaj Škrleca na desnu stranu za Kristijana Čehulića, koji kasni pa opet ništa od prilike. U 32. minuti Danijel Štih puca za goste iz igre sa 30 metara, ali preko gola.

U 34. minuti srušen je Filip Pavlinić i to u vrlo opasnoj zoni, na 18 metara od gola, malo na desnoj strani. Pucao je Dlesk, netko je od navijača gostiju povikao "tako je", no lopta je prošla ipak s vanjske strane stative. Ništa od gola. U 37. minuti s desne strane, iskosa pokušao je Vladimir Brlek, no Mužina brani, točnije odbija u korner. I iz tog kornera lopta prolazi kroz gužvu i dolazi do potpuno samog Jurice Renata Bogovića, koji sa 5-6 metara pogađa za 0-1. Bilo je to u 38. minuti.

U 41. minuti opasna kontra Klanjca. Brlek je probio lijevu stranu, dao na drugu za Filipa Pavlinića kojem malo bježi lopta u stranu, ali ipak dolazi do udarca, kojeg Mužina sjajno brani, ali mora još jednom jer se lopta odbila Pavliniću. No, opet je sjajno reagirao i spasio gol. Kako je izgledalo prvih 25 minuta, na kraju još možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom. Klanjec kao da je ubacio u višu brzinu i završnicu prvog dijela riješio u svoju korist. No, prednost je bila minimalna.

Klanjec potvrdio sva tri boda

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako je počelo i drugo, pritiskom Klanjca. U prve tri minute Inkop nije izašao iz svoje polovice, bilo je par ubacivanja i pokušaja, ali domaćini su se nekako obranili. Domaćini se malo oslobađaju i u 53. minuti dolaze pred gol Klanjca, a nakon ubačaja Svečnjak puca preko gola. Nakon malo zatišja, u 64. minuti Klanjec povećava vodstvo. Lopta je nekako iznenada došla za Dleska, koji je ostao sam na 7-8 metara i jakim udarcem 'probio' Mužinu za 0:2.

Inkop želi povratak, ako je ikako moguće. Škrlec puca iz slobodnjaka sa 25 metara s lijeve strane u 66. minuti, Alen Humski, uz pomoć obrane nekako brani. U 77. minuti meč lopta z Klanjec. Lopta je ubačena s lijeve strane, Brlek ju sa druge stative vraća glavom na Dleska, koji puca malo iskosa sa 7-8 metara, ali Mužina opet sjajno brani.

I onda u 80. minuti Inkop se vraća. Škrlec je izveo slobodan udarac s lijeve strane, ubacio je okomito, Tomislav Lešković se našao na pravom mjestu i nogom sam proslijedio loptu u gol, pored nemoćnog Humskog za 1:2. Ovaj je gol potpuno otvorio utakmicu. Inkop je krenuo po izjednačenje, a Klanjcu se otvarala kontra. U 87. minuti Škrlec opet izvodi slobodan udarac, ovaj puta puca, ali pored gola. U 88. minuti dobra lopta za Roberta Petaja, koji izlazi na 18 metara, jedan igrač pored njega pada, pa sudac Turčin svira prekršaj u napadu, uz velike proteste domaćih igrača i navijača. U 89. minuti Brlek ima u kontri priliku sve riješiti, ali loše zahvaća loptu pa obrana otklanja opasnost. Do kraja prilika nije bilo i Klanjec dolazi do vrijedne pobjede i bježi na vrhu tri boda.

Izjave trenera: Ivan Pozaić, trener NK Inkop: ''Teška utakmica na izuzetno teškom terenu. Mislim da danas nismo bili bolji takmac i gosti su zasluženo pobijedili. Bili su bolji za taj jedan gol, makar je utakmica bila jako rastrgana zbog terena, ali na kraju moramo biti realni i čestitati Klanjcu.''

Danijel Tomašković, trener NK Klanjec: ''Čestitam jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj borbi. Malo je bio težak teren, ali mi smo se malo bolje priviknuli od domaćina. Imamo možda malo lakše igrače i brže, pa je to možda bila mala naša prevaga. Opet ističem golmana Inkopa, koji je kao i u 1. kolu protiv nas ima. 'utakmicu' života. Mislim da smo bili bolji za taj jedan gol i da smo zasluženo pobijedili.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook