Prethodni članak
Sljedeći članak

FM SDP KZŽ obilježio Dan antifašističke borbe

I ove godine FM SDP KZŽ obilježio je Dan antifašističke borbe.,,,,


I ove godine FM SDP KZŽ  obilježio je  Dan antifašističke borbe. U organizaciji FM SDP Hum na Sutli, položen je vijenac kod spomenika palim borcima NOB-a u Humu na Sutli te zapaljene svijeće kod spomenika braniteljima Domovinskog rata.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe  svojim prisustvom su uveličali Dunja Špoljar- saborska zastupnica SDP-a, Rajko Jutriša-zamjenik načelnika Općine Hum na Sutli, Agata Cvitić- predsjednica FM SDP KZŽ,  Nikola Boromisa- potpredsjednik FM SDP KZŽ i mnogi forumaši.

Predsjednik FM SDP Hum na Sutli, Danijel Javorić Barić u svom govoru je naglasio:
''Europa je utemeljena na antifašizmu i mirotvorstvu. Naši su partizani i partizanke hrabrošću i žrtvom bili dio pobjedničke antifašističke koalicije, učinili su nas pobjednicima Drugog svjetskog rata. Danas antifašizam znači borbu za demokraciju, ljudska prava i prosperitet - znači zajedništvo novih generacija na ostvarenju europskih vrijednosti, bez obzira na koju je stranu u Drugom svjetskom ratu život stavio naše očeve i djedove.''o.

Meteoalarm za danas i iduća tri dana nije izdao nikakvo upozorenje na toplinske valove koji bi mogli djelovati na zdravlje. UV-indeks će u subotu i nedjelju biti visok u području Slavonije te na sjeveru Hrvatske, te vrlo visok u Dalmaciji i Istr

Još članaka iz "Sport"

Facebook