Prethodni članak
Sljedeći članak

Dramatičan susret seniora Zagorca

Bogat rukometni vikend u Krapini


U Krapini je  održano 2. kolo MŽL za djevojčice U 15. Većini djevojčica RK Zagorec Krapina ovo je bila prva službena utakmica a protivnik odlična i iskusna ekipa iz Ivanića. Rezultat očekivan, ali kao i kod svih ekipa Zagorca, početak je težak i da bi se steklo iskustvo treba odigrati još puno utakmica. Bravo djevojke, korak po korak iz utakmice u utakmicu, biti ćete sve bolje. Na kraju rezultat je glasio RK Zagorec 4. RK Ivanić 32.

Drugu utakmicu odigrali su dječaci koji igraju 2. HRL U – 15 koje vodi Katarina Žigman. Bila je to jedna od njihovih bolje odigranih utakmica, dostojan protivnik RK Zagreb 2. Uz gromoglasno navijanje vjernih navijača Zagorca i zvuke bubnja, desetak sekundi prije kraja na žalost izmakao im je bod. Dečki sve bolje igraju ali nedostaje im još malo da krenu stopama starijih suigrača, a to će svakako doći ukoliko budu redoviti na treninzima.  RK Zagorec - RK Zagreb 24-25.

Treća rukometna utakmica nudila je sraz seniora RK Zagorec i gosta iz Zagreba RK Novi Zagreb 2 u međužupanijskoj ligi.

Bila je to utakmica koja je ponudila sve ono što rukomet može ponuditi odnosno pokazala zašto je rukomet lijep i uzbudljiv sport. Bila je to utakmica za navijače čvrstih živaca i još jačeg srca jer ono što se događalo u posljednje dvije minute susreta je za rubriku – vjerovali ili ne !?

Naime, dvije minute prije kraja susreta semafor je pokazivao Zagorec 37. Novi Zagreb II 40. Naime, kada je Roginić postigao svoj sedmi pogodak i svoju ekipu doveo na tri gola razlike kao da se u rukometašima Zagorca probudio „Lav“ koji ne priznaje poraz do posljednje sirene semafora te su se počeli „bacati na glavu“ kako bi dostigli nedostižno vodstvo gosta. No, oni su dokazali da ništa nije nedostižno ako vjeruješ u sebe i svoje uz odlično vođenje trenerice Smrekar. U trenutku kada su krenuli sa centra semafor je pokazivao 59. minutu kada Švaljek, njegov šesti gol,  smanjuje na dva gola razlike da bi 40 sekundi prije kraja susreta Gradečak postigao svoj 11 pogodak i doveo ekipu na rub, slobodno  mogu napisati, velikog iznenađenja s obzirom na rezultat od prije 120 sekundi.

Tih preostalih 40 sekundi susreta je nešto najdramatičnije što sam vidio u rukometu. Jer 30 sekundi prije kraja Zagorec ostaje sa igračem manje ( isključenje, op. a. )  a napad imaju gosti. No, hrabrima i sreća pomaže jer u napadu gosti pogađaju stativu te Zagorec kreće u napad 10 sekundi prije kraja susreta. Lopta dolazi do Bogdanića koji upošljava na desnom krilu Antonia Pecigusa koji tri sekunde prije kraja s desnog krila upućuje udarac prema visokom vrataru gostujuće ekipe koji se spušta par centimetara a to je taman dovoljno da mu lopta prođe između glave i ruke i ulazi u mrežu i donosi sasvim realan rezultat. Zagorec 40. Novi zagreb II 40.

Za Zagorec su igrali:  Luka Petrović, Gradečak Antonio 11 golova, Bogdanić Ivan 7, Jan Uroić Varga 6, Tin Švaljek 6, Antonio Pecigus 4, Jurica Merkaš 4, Jann Galić 1, Lovro Lenard 1, Patrik Lenard i Turner Jakov.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook