Prethodni članak
Sljedeći članak

Dinjar ponovo prvak države u polumaratonu

Na polumaratonu u Varaždinu, trci koja je ujedno bila i prvenstvo Hrvatske Dražen Dinjar potvrdio je titulu najboljeg! O


Na polumaratonu u Varaždinu, trci koja je ujedno bila i prvenstvo Hrvatske Dražen Dinjar potvrdio je titulu najboljeg! Ove je sezone bio dosta ozlijeđen i od trke nije puno očekivao. Bilo je dosta izjednačeno, još trojica trkača su bila u igri za medalje, Matija Grabrovečki (također iz AK „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica), Goran Grdenić (AK Agram) i Drago Paripović (AK Žumberak).

Iako je mladi Grdenić bio favorit, nije uspio osvojiti medalju. Na polovici utrke Dinjar je krenuo u napad, odvojio se od ostalih i ponovno postao prvakom države. Drugi je bio Grabrovečki, a treći Paripović. To je prvi put u povijesti kluba da su članovi AK „Rudolf Perešin“ osvojili dvije medalje na jednom natjecanju.

Inače, ukupni pobjednik trke bio je Yared Admasu Miratu iz Etiopije s novim rekordom staze 1:04.54, Dinjar je bio 4., Grabrovečki 5., a Paripović 6. Od ostalih članova AK „Rudolf Perešin“ Ivica Mucak bio je 17., a Željko Lukina 53. Ekipno su osvojili drugo mjesto, prvi je AK Veteran, a treći AK Žumberak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook