Prethodni članak
Sljedeći članak

Dario Bobek srušio Zagreb

4. NL – središte skupina A: 23. kolo: Zagreb – Golubovec 0:2


U 23. kolu 4. NL središte skupina A, Golubovec je gostovao kod Zagreba. Na subotnjoj matineji težak posao za Golubovec, koji u zadnje vrijeme gubi korak sa vodećom dvojkom. Sve je više problema i  sa igračkim kadrom, uglavnom zbog ozljeda. Vujica, R. Kuharić, Sokolić, N. Bobek Brus, Horvat-Vuk... Bez svih njih morao je Golubovec na dvoboj kod Zagreba. Samo dvije zamjene imao je Golubovec tako za ovu utakmicu.

No, oni koji su istrčali od početka su pokazali da žele do sva tri boda. Tako je Dario Bobek već u petoj minuti izbio sam pred golmana Mikulića, koji odličnom reakcijom sprječava radno vodstvo gostiju. No, do ranog vodstva Golubovec ipak dolazi u 11. minuti. Nakon lijepe akcije i ubacivanja Silvija Vukića, D. Bobek glavom dovodi Golubovec u vodstvo. Nakon primljenog pogotka domaćini preuzimaju inicijativu, ali nisu ozbiljno uspjeli zaprijetiti. U drugom poluvremenu Golubovec se spusta u srednji blok, svjesno prepušta posjed domaćinima i čeka svoje prilike iz tranzicije. Domaćin nije stvorio ni jednu izglednu priliku u tom dijelu utakmice. A da se ne bi ušlo u neizvjesnu završnicu, pobrinuo se D. Bobek. U 79. minuti ubačenu loptu Risek prenosi glavom do D. Bobeka, koji izlazi sam pred Mikulića i pogađa za 0:2. Do kraja utakmice Golubovec je mogao i povećati vodstvo preko Riseka, dok domaćin nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

Sve u svemu apsolutno zaslužena pobjeda gostiju na teškom gostovanju u Zagrebu. Tako je osokoljeni i ozljedama pogođeni Golubovec još jednom pokazao karakter i snagu i došao do tri boda. Golubovec u srijedu čeka utakmica sezone u polufinalu zagorskog kupa kod Pregrade. Nakon toga u 24. kolu ligaškog natjecanja Golubovec u velikom derbiju dočekuje Ravnice.

4. NL – središte, skupina A, 23. kolo

ZAGREB – GOLUBOVEC 0:2 (0:1)

SUCI: Krizmanić, Lozić, Borić;  GLEDATELJA: 50

STRIJELCI: 0:1 D. Bobek 11', 0:2 D. Bobek 79'

ZAGREB: Mikulić, Krajinović, Zbožil, I. Dominković, Brajković, Puškarić, Ružić (58' Jang), Cho, Stojak, Miletić, Tarle; TRENER: Dražen Medić

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Risek, Tepuš, N. Bobek, D. Bobek, Kanceljak, P. Behin (60' M. Behin), Vukić, Mar. Bobek, Mlakar; trener. Tomislav Škudar

Još članaka iz "Sport"

Facebook