Prethodni članak
Sljedeći članak

Biciklizam: Janko Benger i Pavel Potočki osvojili titule prvaka Hrvatske


U organizaciji Biciklističkog kluba Zagrebačka Dubrava prošlog je vikenda na stadionu u Kranjčevićevoj održano Prvenst



U organizaciji Biciklističkog kluba Zagrebačka Dubrava prošlog je vikenda na stadionu u Kranjčevićevoj održano Prvenstvo Hrvatske u biciklizmu na pisti. Nastupili su, i to vrlo uspješno, članovi Biciklističkog kluba Stubaki koji su osvojili ukupno pet titula prvaka Hrvatske, jedno srebro i nekoliko četvrtih mjesta. Stubaki su tako po broju osvojenih titula bili najuspješnija ekipa prvenstva, a nastupili su sa samo tri vozača.

Najuspješniji natjecatelj na prvenstvu bio je Pavel Potočki koji je startao u kadetskoj konkurenciji u četiri discipline i osvojio četiri medalje. Naslovom prvaka okitio se u utrci na bodove (kriterij), dohvatnoj vožnji, sprintu i na utrci na vrijeme na 500 metara.

Ovim pobjedama Pavel je još jednom potvrdio nastup u sastavu reprezentacije Hrvatske na međunarodnoj utrci u Austriji koja se boduje za Svjetski kup, a koja će se održati od 10. do 15. kolovoza.

Odlično je vozio i Janko Benger u konkurenciji juniora. Janko je osvojio titulu prvaka Hrvatske u utrci na bodove (kriterij), a srebro mu je pripalo u utrci sprinta. Još mu je malo falilo za dvije medalje jer je u dohvatnoj vožnji i utrci na vrijeme na 1.000 metara bio četvrti.

- Jako sam zadovoljan nastupima. Nismo se nadali takvim uspjesima i oduševljeni smo. Iznenađen sam svojom pobjedom jer sam na utrku išao bez ambicija, kako bi popunio normu, a uspio sam uzeti zlato. Malo mi je falilo i u ove dvije utrke gdje sam bio četvrti da osvojim medalju – rekao nam je Janko Benger.

Za samo prvenstvo, dečki su se vrlo marljivo pripremali. Posljednjih tjedan dana svaki su dan bili na pisti i trenirali bar dva sata. Nastupili su na specijalnim biciklima za pistu koji nemaju kočnice, brzine i imaju direktni prijenos. Trebalo se i na njih priviknuti.

Same utrke na prvenstvu Hrvatske bile su vrlo uzbudljive. Nije nedostajalo niti padova. Spomenimo i da je treći član BK Stubaki Davor Janković u kadetskoj konkurenciji također bio blizu medalje u bodovnoj utrci, zauzevši četvrto mjesto, a do medalje mu je falio jedan bod. Također je bio i sedmi u dohvatnoj vožnji, peti u sprintu i sedmi u utrci na vrijeme na 500 metara. Na utrkama je nastupio i Oroslavčan Matija Jurec koji vozi za Dubravu, a osvojio je dva srebra, u sprintu i u utrci na bodove među kadetima.

Mladi biciklisti bili su zadovoljni i organizacijom i brojem vozača koji su se odazvali na prvenstvo. Najzadovoljni je naravno bio predsjednik kluba Nino Potočki.

- Očekivali smo dobre rezultate i medalju, ali ne i toliko sjajnih. Posebno mi je drago zbog Janka jer smo se medalji u toj utrci najmanje nadali. Dečki će sad imati mali odmor, pa onda opet počinju treninzi za utrke u kolovozu – rekao nam je Nino Potočki te pozvao sve zainteresirane koji bi se željeli baviti cestovnim biciklizmom da mu se jave u klub na broj 099 2122 634.

Još članaka iz "Sport"

Facebook