Prethodni članak
Sljedeći članak

Ako Hrvatska želi u polufinale, ovi se rezultati trebaju poklopiti


Još je šest utakmica ostalo do kraja drugog kruga na rukometnom Euru u skupini I u kojoj je Hrvatska, a u svakoj će navijati za nekoga. Prvi je zadatak ipak svladati Island, koji je bez boda, a utakmica počinje uskoro, u 15.30 sati.

Hrvatska i Island (15.30, RTL) otvaraju današnji program Europskog rukometnog prvenstva u Kölnu. I dok su Islanđani izgubili svaku šansu da završe na jednom od prva dva mjesta u skupini I, hrvatski rukometaši još imaju tanke nade. Uz pobjede nad Islandom i Njemačkom, trebaju im se poklopiti rezultati na ostale četiri utakmice.

Gledajući sva europska prvenstva u ovom stoljeću od 2002., kad je uveden ovakav sustav natjecanja, u polufinale su prolazile momčadi sa šest bodova u šest navrata (Slovenija 2020., Španjolska i Švedska 2018., Hrvatska 2016. nakon epske pobjede nad Poljskom 37-23, Danska 2012., Njemačka 2008.), nikad nitko s pet, što bi mogla biti Hrvatska.

Francuska - Austrija, 18 sati

Lidere u skupini čeka vjerojatno najozbiljniji test jer igraju protiv selekcije koja još nije izgubila na ovom prvenstvu i koja nikad nije bila u borbi za medalje na europskim prvenstvima, Austrije. S obzirom na to da je Hrvatska prije ovog kola tri boda iza Austrije, kako bi je na koncu prestigla u ovoj utakmici Francuska ne smije izgubiti. Poželjno bi bilo da Francuska pobijedi, ali i remi ostavlja Hrvatskoj vrata otvorenima.

Njemačka - Mađarska, 20.30

Domaćini Eura ne pružaju odveć uvjerljive partije na ovom prvenstvu, izgubili su od Francuske i remizirali s Austrijom, tijesno svladali Island. Hrvatskoj bi, ako pobijedi Island, u ovoj utakmici igrala samo pobjeda Nijemaca jer imaju bod manje od Mađara i tako bi uoči zadnjeg kola ostali na dohvatljivih pet bodova. Remi nam nije opcija jer bismo u potencijalnom krugu s Mađarskom i Austrijom bili najlošiji, kao što smo međusobno s Mađarskom.

Austrija - Island, srijeda, 15.30

Ako tri današnje utakmice prođu prema željama hrvatskih rukometaša, ostale bi još dvije na kojima bi nam se rezultat morao poklopiti. U ovoj utakmici to bi bio vjerojatno i najteži zadatak jer bi Island trebao pobijediti Austriju, koja će u tu utakmicu nesumnjivo ući kao favorit i u kojoj pobjedom može osiurati i polufinale ovisno o utakmici protiv Francuske, ili pak rezultatima Njemačke. Hrvatskoj bi u toj utakmici igrao i remi, ali samo ako Austrija ranije izgubi od Francuske.

Francuska - Mađarska, srijeda, 18 sati

Francuzi bi u tu utakmicu mogli ući potpuno rasterećeni oko plasmana u polufinale i odmarati najjače snage, i tu potencijalno leži problem za Hrvatsku. Naime, Mađarska bi trebala izgubiti kako bi Hrvatska uoči zadnje utakmice drugog kruga pobjedom uhvatila željeno drugo mjesto u grupi. U krugu s Austrijancima i Nijemcima, tri momčadi s po pet bodova, bila bi najbolja, pišu 24sata

Još članaka iz "Sport"

Facebook