Prethodni članak
Sljedeći članak

2. ŽNL 15. kolo: Ivančica – Oroslavje 0:5: Oroslavje petardom korak do prve lige

Jasno je bilo da Ivančici za povratak u igru, igra samo pobjeda, no ovaj puta Oroslavje je bilo prejako.


U 15. kolu 2. zagorske lige na Uskrsni ponedjeljak Zlatar Bistrica je bila poprište velikog drugoligaškog derbija. Naime, Ivančica je dočekala Oroslavje u utakmici koja je mogla, a na kraju vjerojatno i je razriješila sve drugoligaške zaplete. Podsjetimo, Oroslavje je jedini poraz ove sezone doživjelo doma u jesen baš od Ivančice koja je ipak do novog međusobnog ogleda upisala dva poraza (kod Vatrogasca i kolo prije kod Sloge), pa je Oroslavje u utakmicu ušlo sa 1. mjesta, sa istim borjem bodova ali i utakmicom manje. Jasno je bilo da Ivančici za povratak u igru, igra samo pobjeda, no ovaj puta Oroslavje je bilo prejako.

Sve riješeno u prvom dijelu

Iako ovakve derbije zna karakterizirati oprez, ovaj puta obje su ekipe u utakmicu krenule otvoreno i za prve se prilike nije trebalo dugo čekati. Već u 4. minuti Goran Dlesk je na lijevoj strani napada Oroslavja primio jednu dugu loptu, dobro je smirio, ali je uslijedio ubačaj u sredinu, gdje nije bilo njegovih suigrača. Odmah u 6. minuti na drugoj strani Matija Čukman šalje jednu odličnu loptu pored zadnje linije gostiju za Marka Jurkovića, koji kreće u bijeg i ima korak prednosti pred Tomicom Junkovićem, ali se malo spetljao, pa ga Junković stiže i otklanja opasnost. Već u 7. minuti opasno je pred domaćim golom. Dlesk je pronašao Rajka Vidovića, koji puca sa 10-tak metara ali je Matija Nuli na golu Ivančice siguran. No, u 10. minuti Oroslavje dolazi u vodstvo. Neven Pišković je primio loptu negdje na centu, krenuo prema golu, nitko ga nije ozbiljno shvaćao i kada je došao do 20-tak metara od gola, Pišković puca. Lopta se od prečke odbija u Nulijevu glavu i odlazi u gol za 0:1. Već u 12. minuti Ivančica je imala sjajnu priliku za poravnanja. Opet je Čukman bio asistent, a ovaj puta u još boljoj poziciji našao se Kristijan Mikulec, sam na 8 metara ispred iskusnog Davora Piljeka, koji je smanjio kut mladom napadaču Ivančice i obranio mu udarac. U 20. minuti obrana domaćina ostavila je samog na trenutak Vidović, koji to koristi i jednu nabačenu loptu majstorski glavom šalje uz samo desnu stativu za 0:2. Od tog trenutka Ivančica do poluvremena pada, ostaje bez prilike, a Oroslavje niže nove i nove. U 27. minuti Leo Tuđa nakon kornera puca glavom preko gola, a u 28. nakon ubacivanja s lijeve strane Nikica Paradi u pokušaju da izbije loptu, pogađa vlastitu mrežu za 0:3. Do odmora još nekoliko pokušaja gostiju. U 36. minuti Vidović puca glavom nakon ubacivanja pored gola, a u 37. Luka Turčić u blok, nakon prodora po desnoj strani. I u 42. Vidović se odlično oslobodio čuvara i iskosa sa lijeve strane pogodio stativu.

Oroslavje zatvorilo utakmicu i na kontre stiglo do petarde

U nastavku smo vidjeli više pokušaja Ivančice, čiji su igrači pokušali sve da se eventualno vrate u utakmicu, no gosti su zapravo ''zatvorili'' utakmicu, malo se povukli, a onda prijetili iz kontri. U 49. minuti nakon akcije Oroslavja po lijevoj strani, lopta dolazi do Sergeja Jakirovića, koji sa 30 metara pokušava lobom prebaciti Nulija, ali lopta odlazi pored gola. U 53. i 56. minuti bilježimo dva slobodna udarca za Ivančicu, sa 30-tak metara. Oba puta pokušao je kapetan Robert Tukač. Prvi puta je pogodio ''živi zid'', a drugi bolji udarac obranio je Piljek. U 58. minuti, nakon kornera za domaćine, gosti izbijaju loptu, a sa 20 metara iz prve puca Čukman, ali preko gola. U 66. minuti dolazi i do kratkog prekida zbog dimne zavjese uzrokovane paljenjem baklji od strane domaćih najvatrenijih navijača tzv. 'Ljigavaca'', koji su u prvom poluvremenu glasno bodrili svoje igrače, ali u nastavku, kao da su se i oni malo umorili. S druge pak strane, među gotovo 500 gledatelja, bilo je i puno navijača Oroslavja, koji su došli pružiti podršku svojim igračima. A oni su im u 68. minuti uzvratili još jednim golom. Turčić je uzeo jednu loptu Tukaču na 30 metara od gola, sam se sjurio prema Nuliju i zabio za 0:4. Nakon toga opet pokušava Ivančica. U 73. minuti bilježimo čak 3 udarca u istoj akciji, ali ni Tukač, ni Čukman ni Marko Totović koji je ušao u nastavku ne nalaze put do gola gostiju. U 76. minuti nakon kornera Tukač puca glavom ali Piljek brani, a u 88. iz još jednog slobodnjaka kapetan domaćina pogađa opet ''živi zid''. I onda u 89. minuti Dlesk bježi u novoj kontri obrani, ulazi u kazneni prostor, gdje ga ruši Nuli, a kapetan Leo Tuđa u 90. zabija sa bijele točke za konačnih 0:5. Velika je to pobjeda Oroslavja, koje sada ima pravo i na dva poraza, što je s obzirom na jačino ove ekipe teško za vjerovati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook