Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada raspisala natječaj za udruge u 2018. godini

Sredstva osigurana za ovu godinu putem natječaja veća su za oko 100.000 kuna


Grad Pregrada i Sportska zajednica Grada Pregrade raspisali su natječaje za financiranje projekata udruga u 2018. godini. Raspisana su ukupno tri natječaja, s obzirom na programska usmjerenja samih udruga, odnosno djelatnosti za koje su registrirane i programe javnih potrebea na području grada.

Natječaj za udruge u kulturi i tehničkoj kulturi, ove godine, vrijedan je ukupno 100.000 kuna, dok je natječaj za udruge koje su programski i projektima usmjerene na područje odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, razvoja i demokratizacije društva, razvoja mjesne samouprave, gospodarstva, zaštite okoliša, poljoprivrede, zavičajne tradicijske baštine, povećanja turističke ponude, očuvanje digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja na području grada Pregrade ukupno vrijedan 50.000 kuna.

Natječaj Sportske zajednice Grada Pregrade vrijedan je ove godine ukupno 272.000 kuna. Cilj natječaja raspisanog za udruge u sportu je povećanje kvalitete života djece, mladeži te svih građana kroz provođenje sportskih programa treninga i natjecanja u sportskim klubovima grada te kroz sportsku rekreaciju, zatim razvijanje i provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta u cjelini i sportskih vještina, posebice djece i mlađih dobnih skupina, te razvijanju amaterskog sporta, odnosno rekreacije kao zdravog stila života za sve dobne skupine.

S obzirom na određene ukupne vrijednosti ovogodišnjih natječaja, potrebno je napomenuti kako je Grad Pregrada ove godine Proračunom osigurao znatno veća financijska sredstva za financiranje projekata udruga u odnosu na 2017. godinu, a i u odnosu na prethodne godinu.

Sredstva osigurana za ovu godinu putem natječaja veća su za oko 100.000 kuna.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, a ima je i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otičac. <a većini="" cesta="" vozi="" se="" uz="" povoljne="" vremenske="" uvijete="" i="" bez="" posebnih="" ogran...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program