Prethodni članak
Sljedeći članak

U planu uređenje mrtvačnice u Mihovljanu

Obnova uključuje uređenje sanitarnih čvorova, balkona ispred te bojanje zidova. Stolarija je već izmijenjena i to u sklopu prijašnjeg uređenja


Općina Mihovljan planira adaptaciju odnosno uređenje mrtvačnice kod mjesnog groblja u Mihovljanu. Obnova uključuje uređenje sanitarnih čvorova, balkona ispred te bojanje zidova. Stolarija je već izmijenjena i to u sklopu prijašnjeg uređenja. Prema riječima načelnika Zlatka Bartolića uređenje mrtvačnice planira se prijaviti na natječaj, odnosno mjeru LAG-a ''Zeleni bregi'', za provedbu tipa operacije 2.1.1. "Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo".

Mihovljan u LAG-u 'Zeleni bregi'

Svrha je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu, kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu. Ukupna raspoloživa sredstva su 3 milijuna 293 tisuće kuna. Najniža pojedinačna potpora iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a najviša 20.000 eura. Potpore se daju do 80, 90 ili 100 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta ovisno o skupini razvijenosti lokalne jedinice. Na natječaj se mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Zeleni bregi; u koju spada i općina Mihovljan.

Ograda i parkiralište već uređeno

Dodajmo kako se u uređenje groblja u Mihovljanu ulagalo i u proteklim godinama. Napravljena je ograda oko groblja te uređeno i asfaltirano parkiralište za 50-ak parkirnih mjesta, asfaltirane su grobne staze, postavljeni novi stupovi za rasvjetu i fontana sa slavinom za vodu. Investicija je sufinancirana sredstvima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te većim dijelom iz općinskog proračuna.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: -između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora povremeno se vozi usporeno, a pred naplatom Lučko...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program