Prethodni članak
Sljedeći članak

SKUP ODGOJITELJA: 'Nama koji radimo u vrtiću usavršavanje je imperativ'

U Velikom Trgovišću se održava međužupanijski skup za odgajatelje u ustanovama ranog i predškolskog odgoja


Dječji vrtić Rožica iz Velikog Trgovišća je u sklopu obilježavanja desete godišnjice svojeg postojanja bio suorganizator međužupanijskog skupa za odgajatelje u ustanovama ranog i predškolskog odgoja.  Organizator je Agencija za odgoj i obrazovanje.

- Mi ćemo kao domaćin prezentirati rad svojeg vrtića. Skup je jako važan i okupio je odgajatelje s područja cijele Krapinsko-zagorske županije i grada Zagreba. Stručno usavršanje je imperativ. Nema dobrog rada, kompetencije i stručnog usavršavanja i svi koji radimo u vrtiću smo toga svjesni - rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Gordana Pavlinić.

Andreja Silić, viša stručna savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje objasnila je kako Dječji vrtić Rožica pravi primjer vrtića koji kvalitetno radi.  - Ovaj vrtić od samog osnivanja trudi se organizirati višu razinu kvalitete. U Agenciji vidimo da je razina osposobljenosti kadra u vrtiću jako velika, a tu je i velika vrijednost ravnateljice Gordane Pavlinić - istaknula je Silić i dodala kako je ravnateljica pridonijela da se kvalitetno vodi briga djece rane dobi. Pohvalila je i kvalitetnu suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom. - Današnje teme su važne zato što se govori o ostvarivanju, održavanju i unapređivanju  kvalitete u ustanovama ranog i predškolskog obrazovanja. Svi vrtići na području Krapinsko-zagorske županije nastoje implementirati sve što je novo i što je dobro u struci - istaknula je Silić naglasivši kako je važna umreženost odgojitelja i stručnih suradnika.

Sandra Antolić Majcen iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja kako postoji velika uloga Centra u kvaliteti ranog predškolskog odgoja i obrazovanja posljednjih desetak godina. - Tada smo razvili metodologiju kojom se pokušava osnažiti vrtiće da objektivno sagledaju gdje su, koliko su dobri, koje su njihove jake strane te koje elemente mogu poboljšati i da vlastitim snagama unaprijede kvalitetu najbolje što mogu - objasnila je Antolić Majcen.

Tako su na današnjem skupu odgajtelji i odgajateljice, između ostalog, mogli razmijeniti iskustva, a vodila se rasprava o kompetencijama za samovrednovanje. Svoju podršku skupu dali su i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički, predsjednica Županijske skuptšine Vlasta Hubicki kao i zamjenica župana Jasna Petek.

- Krapinsko-zagorska županija nije osnivač dječjih vrtića i predškolskih ustanova, međutim dugi niz godina  pomaže i sufinancira rad te se financijskom podrškom uključuje u edukaciju odgajateljica i odgajatelja jer smatramo da stručni i komptentni ljudi su izuzetno važni za odgojno-obrazovni sustav. Možemo ulagati u infrastrukturu, ali ako nemamo stručne entuzijastične ljude koji rade u vrtićima, školama i na fakultetima, nemamo zaokruženu priču kvalitetnog odgoja i obrazovanja u županiji - istaknula je zamjenica župana Jasna Petek i naglasila kako je tu financijska podrška predškolskom odgoju i obrazovanju djeci s teškoćama u razvoju. - To je jednim dijelom i zakonska obavaza, a drugim dijelom je to i htijenje da omogućimo što kvalitetnije predškolsko obrazovanje djeci s teškoćama u razvoju te da što bolje sufinanciramo rad edukacijskog rehabilitatora u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, sufinanciramo odlazak petnaest predškolaca s područja županije na specifične rehabilitacijske postupke u Zagreb, prvenstveno u centar SUVAG, a tu je još niz drugih podupirajućih aktivnosti. Htijenje je da predškolsko obrazovanje u županiji bude što kvalitetnije pa se uključujemo u sve aktivnosti pa tako i proslavu rođendana Dječjeg vrtića Rožice i prisustvom na edukaciji - zaključila je Petek.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza. Povremeno se vozi usporeno, u kolonama u pokretu. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program