Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježen Dan općine Kumrovec

Na svečanosti je načelnik Općine istaknuo najvažnije projekte

Prošlog je petka obilježen Dan općine Kumrovec. Na svečanosti se prisutnima obratio načelnik Robert Šplajt, koji je istaknuo najvažnije općinske projekte.

- Rekonstruirana je nerazvrstana cesta Ravno Brezje – Erdelić Jarek. Radilo se o investiciji vrijednoj 215.000 kuna, a sufinancirana je sredstvima Općine Kumrovec i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Također su ove godine osigurana značajna sredstva za buduće projekte – više od sedam milijuna kuna iz Mjera ruralnog razvoja za izgradnju II. faze kanalizacije naselja Risvica i Ravno Brezje. Projektna dokumentacije za izgradnju je izrađene od strane Općine Kumrovec te prenesena Zagorskom vodovodu, koji će izgradnju sustava kanalizacije provesti u roku od 36 mjeseci - rekao je načelnik Šplajt. Svečanoj sjednici nazočili su i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek i saborska zastupnica Marija Puh.

Svečanoj sjednici povodom Dana općine nazočio je i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, koji se tom prilikom osvrnuo na kumrovečke objekte u državnom vlasništvu.

- Ti objekti godinama stoje neiskorišteni. Jedini način da se to promijeni je da se promijeni zakon i da sva imovina koja je od interesa za državu, da ju preuzme Ministarstvo imovine, a sve ostalo da se da na upravljanje velikim gradovima i županijama. Siguran sam da bi u tom slučaju, bivši načelnik Ulama i ja, a sada načelnik Šplajt, već našli investitore za kumrovečke objekte, koji bi ih kupili po realnoj cijeni i zatim stavili u funkciju. Mi na lokalnoj razini najbolje znamo kako raspolagati sa imovinom, i koji su nam prioriteti, jer smo u svakodnevnom kontaktu sa ljudima - rekao je župan Kolar te dodao da će Krapinsko – zagorska županija podržati akciju kumrovečkih osnovnoškolaca, u sklopu koje skupljaju sredstva za nabavku školskih ormarića, istaknuvši da će Županija osigurati ostatak potrebnih sredstava za kupovinu ormarića.

Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja. Tako je zahvalnica uručena Mariju Lončaru, Franji Žlenderu, Etno udruzi Zipka, Damiru Sporišu, Vodno-gospodarskoj ispostavi za mali sliv 'Krapina –Sutla', Dušku Ljuštini, Tomislav Ulami i Josipi Lončar. Javna priznanja dobili s Marina Storjak, Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, Žanko Berc, Dario Zagvozdu, članovi DVD – a Kumrovec, a plaketu je dobila tvrtka Tisak DA- DA.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program