Prethodni članak
Sljedeći članak

DVD Gornja Stubica i DVD Stružec obilježili dvadesetu obljetnicu bratimljenja

Na svečanosti potpisivanja obnoviteljske povelje prisustvovalo je 50-ak vatrogasaca iz oba društva

Prošle je subote obilježena 20. obljetnica bratimljenja DVD-a Gornja Stubica i DVD-a Stružec. Svečanost je održana u lovačkom domu LD Orao iz Gornje Stubice.

Na svečanosti potpisivanja obnoviteljske povelje prisustvovalo je 50-ak vatrogasaca iz oba društva. U ime DVD-a Gornja Stubicu povelju je potpisao predsjednik Marko Klanjčić, a ispred bratskog Društva Stružec predsjednik Josip Šambar. Na svečanosti su sudjelovali i bivši predsjednici Stjepan Boronjek i Stjepan Lešković koji su potpisali povelju prije 20 godina na temelju odluka skupština oba društva.

Zajednički su podijeljene i zahvalnice istaknutim vatrogascima koji su tu suradnju održavali. Zahvalnice su primili Stjepan Boronjek, Stjepan Lešković, Marko Klanjčić, Josip Šambar, Stanko Perešin, Mario Dukarić, Jasmin Krizmanić (nije bio prisutan zbog drugih obaveza), Branko Tišljar, Franjo Frajtak, Josip Lešković, Marko Frajtak i Stjepan - Svemirko Čekolj.

Nakon podjele zahvalnica predsjednik DVD-a Stružec Josip Šambar istaknuo je da DVD Gornja Stubica uvijek može računati na njihovu pomoć i suradnju. Nakon govora uručio je plaketu kao trajno sjećanje na dva desetljeća prijateljstva i međusobne suradnje. Predsjednik DVD-a Gornja Stubica Marko Klanjčić uručio je poklon, sliku profesora Radmila Mihajlović s motivima Gornje Stubice bratskom Društvu Stružec.

Nakon razmjene poklona, bivši predsjednici su se obratili sa po nekoliko rečenica kojim su nas podsjetili na početak puta prijateljstva i suradnje. Na skupu su se obratili i Franjo Frajtak , začetnik ove suradnje i bratimljenja, istaknuvši da je sve započelo limenom glazbom i njihovom suradnjom, a i rodbinskim vezama jer dosta Gornjostubičanaca živi dolje. Na kraju se obratio i Josip Lešković predsjednik VZO Gornja Stubica.

Nakon službenog dijela pripremljena je mala zakuska. Druženje je nastavljeno uz domaći tamburaški sastav Kontra.
- Ovom prilikom zahvaljujemo se LD Orao i njihovom predsjedniku Ivanu Ilinić na ustupljenom prostoru – poručuje DVD Gornja Stubica.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Otvorene su za sve skupine vozila: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica Zbog olujnog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su: -DC54 Maslenica-Zaton Obrovački -Pa...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program