Prethodni članak
Sljedeći članak

Davor Bernardić: "Novi program danas je program za SDP, a sutra za cijelu Hrvatsku"

Bernardić je istaknuo kako se na pisanje novog programa stranke nakon 22 godine odlučio kako bi se SDP okrenuo budućnosti.

Jučer poslijepodne je u Zaboku, a potom i u Zagrebu, u središnjici stranke, za članice i članove SDP-a organizirana rasprava o glavnim odrednicama nacrta novog programa stranke  „Za dobro društvo" na kojoj je sudjelovao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Komentiravši aktualne političke događaje u zemlji, Bernardić je ustvrdio kako je Hrvatska već dulje zapela u glibu, a kako trenutačna Vlada građanima ne nudi nikakvo rješenje niti viziju bolje budućnosti.

„Ovaj program danas vrijedi i pisan je za SDP, ali u budućnosti, uvjeren sam, vrijedit će za cijelu Hrvatsku, koja je nažalost, već dulje ekonomski slaba, obrazovno zastarjela, socijalno podijeljena i infrastrukturno zapuštena. Mi to želimo promijeniti. SDP ima more kvalitetnih ljudi i imamo plan za ekonomski rast, demografsku obnovu i za zaustavljavanje iseljavanja mladih."

Dodao je kako je na programu radilo više hrvatskih znanstvenika i eminentnih stručnjaka iz različitih područja, a u njemu su navedene osnovne vrijednosti s kojima se SDP identificira.

„To su prije svega sloboda, jednakost, pravednost i solidarnost. Uz vrijednosti antifašizma na kojima je ova zemlja izgrađena i kojih se nikada ne smijemo odreći, te su 4 vrijednosti osnova socijaldemokracije i uz, pravedan i moralan odnos prema radnicima, ali i poslodavcima jer njihovi interesi više nisu suprostavljeni, osnova su djelovanja za SDP.“

Bernardić je istaknuo kako se na pisanje novog programa stranke nakon 22 godine odlučio kako bi se SDP okrenuo budućnosti.

Smanjit ćemo ovlasti predsjednika stranke jer želim modernizirati SDP. Ne želim zavaravati sebe ni druge, ova je zemlja zapela u glibu posljednjih desetak godina. Vjerujem u konstruktivnu raspravu i vjerujem u dobronamjernu kritiku iza koje stoji neki sadržaj. Ne možemo mijenjati društvo, ako prije toga u stranci nemamo sustav međusobnog povjerenja, pomaganja i iskrenih namjera. Neću dopustiti da stranku vode ni mediji ni ulica. Članice i članovi SDP-a za mene su jedino i glavno mjerilo u stranci.“

Predsjednik SDP-a je i ovom prilikom podsjetio na niz SDP-ovih prijedloga za poboljšanje života građana u Hrvatskoj, kao što su socijalna investicijska politika, umjesto pukog milosrđa, vježbeništvo umjesto stručnog osposbljavanja, oslobađanje poslodavaca od doprinosa za mlade do 35 godina, sufinanciranje najma za mlade obitelji, zamjena ugovora na određeno s ugovorima na neodređeno, dodjela poljoprivrednog zemljišta mladim obiteljima u ruralnim krajevima, besplatna zemlja za mlade obitelji koje žele izgraditi obiteljske kuće, oslobođenje od poreza za mlade obitelji koje žele izgraditi obiteljske kuće, povratak poticajne stambene štednje, oslobođenje od poreza za kupnju prve nekretnine, rodni paritet: 50/50 posto žena/muškaraca na svim izbornim listama te okupljanje lijevog progresivnog saveza koji će se obračunati s konzervativnim, nazadnim snagama u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Desinić"

Facebook

Od 16:00 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje drža...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program