Zagrebačka policija prekinula vjenčanje u restoranu, mladenci i vlasnik idu na sud

U zatvorenom ugostiteljskom objektu policija je zatekla 13 osoba

korona svadba

Mladi par iz Đurđenovca neće po dobrome pamtiti svoje vjenčanje od prošle subote.

Naime, prošle nedjelje, otprilike sat vremena iza ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđenovca, policijski službenici utvrdili su kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. U navedenom objektu zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 13 osoba, od čega četiri zaposlenika i devet gostiju. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile, javljaju iz PU zagrebačke.
 
Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata, koji su zapečatili objekt.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja, 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta te organizatori proslave, 22-godišnjakinja i 23-godišnjak, privedeni su u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne boelsti te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.