[VIDEO] Nastale štete od potresa u Zagrebu

Autor zagorje.com
potres zagreb 2.jpg

Jaki potresi zatresli su Zagreb i Zagorje. Prvi je bio u 6:24 jačine 5, 3 po Richteru s epicentrom 7 km blizu Zagreba, a drugi također 6:24, a epicentar je bio 4 km od Kašine. Naši čitatelji iz svih dijelova Krapinsko-zagorske županije osjetili su snažan potres, a jedan čitatelj koji živi u Zagrebu u stambenoj zgradi rekao je kako se cijela zgrada tresla, a potres je trajao nekoliko minuta.

Nakon dva jaka potresa u 6:24 koji su bili s epicentrom 5,3 10 kilometara od Kašine, još jedan potres zatresao je Zagorje u 7:01. Epicentar ovog posljednjeg potresa bilo 9 kilometara sjeveroistočno od Zagreba jačine 5,3 po Richteru.

Kako nam je rekao čitatelj koji stanuje u zgradi blizu Vjesnikovog nebodera, nakon prvog potresa stanari zgrade su mahnito izašli iz nje van i vidno su bili uznemireni.

Šteta po Zagrebu ima dosta, a naši čitatelji nam šalju snimke oštećenih automobila na koje su pali crjepovi. Odlomljen je i vrth Zagrebačke katedrale koja se obnavlja. Index javlja kako zasad nema izvješća o žrtvama, a Civilna zaštita Grada Zagreba je podignuta, rekao je pročelnik tog ureda Pavle Kalinić.