VEČERA ZA 5 NA SELU: Mario iz Gornje Pačetine pripremio je zagorske muffine, puricu s mlincima i tiramisu

Ovog tjedna večeru pripremaju kandidati iz Zagorja

-

Zagorje ovaj je tjedan domaćin RTL - ovog kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu', a petero novih kandidata pokazat će nam kakvi su kuhari i domaćini.

Tjedan je sinoć otvorio Mario Krog (31) iz Gornje Pačetine, mljekar, vlasnik OPG-a i brenda Milk bar. Mariju su u goste stigli zastupnica u osiguranju Petra Brodar, učiteljica matematike Maja Trbušić Hlad, konobar i student Vjekoslav Flegar te umirovljenica Sanja Škrilin. Mario je dočekao goste dobro raspoložen, a potom ih je ponudio keksima te šljivovicom, višnjom i rakijom od imele.

Sve je namirnice domaćin uzeo u vlastitoj trgovini, a njegov se jelovnik sastojao od predjela Zagorske košarice, glavnog jela Zagorka na dvije noge i deserta Slatko-gorka slastica. Predjelo su bili slani muffini punjene špekom, svježim sirom i jogurtom.

Za glavno jelo Mario je poslužio punjenu puricu s mlincima, a za desert tiramisu. Nakon večere, Mario donio darove - spakirao ih je u vrećice koje je sam napravio, a dobili su sir i kefir te navlake za obuću kad idu u štalu. Domaćin je ekipi pripremio iznenađenje i odveo ih u štalu!

Uslijedilo je ocjenjivanje. Vjekoslav je za Marijevu večeru dao ocjenu sedam uz objašnjenje da je ostavio mjesta za druge kandidate dok je Petra dala ocjenu osam zato što su joj muffini bili presuhi, a uz glavno jelo nisu joj odgovarali prilog i salata. Iako je imala najviše zamjerki, Sanja se odlučila za devetku zato što se tijesto u predjelu mrvilo, a mlinci su joj bili premekani dok je Maji sve bilo odlično, pohvalila je domaćina i dala ocjenu deset.

Prvi kandidat tako je osvojio 34 boda, a danas kuha Petra iz Gornjeg Jesenja. Što će skuhati i kako planira iznenaditi goste ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' večeras od 20 sati na RTL-u.

Najbolji među njima u petak će dobiti glavnu nagradu od 5000 kuna, a kako nitko ne bi bio nezadovoljan, i ostali će natjecatelji dobiti 1000 kuna za svoj trud.