[UŽAS U ZAGORJU] Pijani dječak (14) vozio pijanog oca (46) i skrivio tešku prometnu nesreću

Koliko je udarac bio snažan dovoljno govori podatak da su djelatnici JVP-a Krapina morali automobil rezati škarama kako bi oslobodili i izvukli unesrećenog oca

policija-

U noći sa subote na nedjelju u Tkalcima kod Krapine dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je po život opasne ozljede zadobio 46-godišnji muškarac iz Petrovskog.

Da stvar bude gora, riječ je o neuobičajenoj, zapravo užasnoj prometnoj nesreći, s obzirom na to da ju je skrivio njegov 14-godišnji sin, koji je pod utjecajem alkohola upravljao automobilom u Tkalcima, gdje se zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku zabio u deponirane armaturne mreže i potporni betonski zid uz samu prometnicu.

Koliko je udarac bio snažan dovoljno govori podatak da su djelatnici JVP-a Krapina morali automobil rezati škarama kako bi oslobodili i izvukli unesrećenog oca, koji je potom odvezen u Opću bolnicu Zabok, gdje mu je, kako neslužbeno doznajemo, izmjerena velika koncentracija alkohola u krvi te su mu ustanovljene teške tjelesne ozljede: puknuće mjehura i povreda aorte.

Dječak je, srećom, zadobio samo lakše tjelesne ozljede, no i njemu je izmjerena znatna količina alkohola u krvi.

Iz Policijske uprave krapinsko - zagorske potvrdili su nam podatak da je do prometne nesreće došlo zbog neprilagođene brzine te da ju je skrivio maloljetnik rođen 2007. godine, koji je vozilom upravljao s 1,29 promila alkohola u krvi i da je protiv njega podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu. Također, kako su napomenuli, u ovaj će slučaj, dakako, uključen biti i Centar za socijalnu skrb.