Uvid u prostorni plan grada Zaboka preko javnog portala

Autor zagorje.com

Uspostavljen je javni webGIS portal

zabok panorama.jpg

Grad Zabok prijavio je realizaciju projekta webGIS portala na Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta „pametnih gradova i općina“ te je isti vrednovan i odobren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao relevantan projekt s ciljem integracije tehnoloških rješenja za ostvarenje: održivog razvoja, učinkovite infrastrukture, primjene energetske učinkovitosti i poboljšanja kvalitete života građana.

- Uspostava javnog webGIS portala rezultat je nastojanja da Grad Zabok najsuvremenijim informatičkim rješenjima omogući transparentan i korisnički orijentiran prikaz prostornih planova za sve potrebe korisnika. Portal je namijenjen svim građanima, ali i potencijalnim investitorima, te omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pravilima korištenja prostora i važećim prostornim planovima na administrativnom području Grada – rekao je Nenad Miletić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i javne potrebe.

Funkcionalnosti javnog portala omogućuju preklapanje i interaktivni pregled više odabranih slojeva prostornih planova na raznim kartografskim podlogama, ovisno o individualnim željama svakog korisnika. Dokumentacija prostornih planova može se dobiti klikom na uključeni sloj granice plana (otvorit će se skočni prozor gdje treba kliknuti na "Granica plana", nakon čega u prozoru u gornjem desnom kutu ekrana treba kliknuti ikonu u obliku spajalice). Omogućena je prilagodba prozirnosti slojeva i postignuta je velika brzina rada sustava uz minimalne hardverske zahtjeve korisničkog računala. - Na taj način osigurano je povećanje učinkovitosti rada Gradskoj upravi i ostalim korisnicima, a dostupnost podataka i napredna kvaliteta usluge će, uvjereni smo, ispuniti očekivanja naših građana - poručili su iz Grada.

Poveznica na webGIS: https://gis.zabok.hr/gis