Utvrđuje se razlog: Liječnica se cijepila i završila na Rebru

Što se točno dogodilo i koji su razlozi ne može nitko točno ustvrditi, s obzirom da su pretrage još uvijek u tijeku

cijepljenje

Nakon što je primila cjepivo kao zaštitu od virusa COVID-19, mlada liječnica iz Opće bolnice Bjelovar zbog određenih je smetnji prebačena u KBC Rebro gdje detaljno istražuju što se točno dogodilo.

Naime, odmah po primitku cjepiva kod liječnice se pokazala alergijska reakcija u obliku crvenila zbog čega je dobila kortikosteroide koji su, pretpostavlja se, izazvali dodatne probleme. Što se točno dogodilo i koji su razlozi ne može nitko točno ustvrditi, s obzirom da su pretrage još uvijek u tijeku, prenosi  Večernji.hr.

-Potvrđujem da je kod jedne naše zaposlenice nakon primljene doze cjepiva došlo do određene reakcije. Obradi i liječenju se pristupilo simptomatski te je zaposlenica upućena na daljnju obradu u KBC Zagreb kako bi se dodatnim pretragama utvrdio razlog reakcije. Postupak ispitivanja i obrade još nije u potpunosti okončan niti je postavljena konačna dijagnoza te bi bilo vrlo neozbiljno donositi preuranjene i ishitrene zaključke i mišljenja. Tim više što se zaposlenica ne nalazi na obradi u našoj ustanovi te ne raspolažemo relevantnim podacima - odgovor je ravnatelja Opće bolnice Bjelovar prim. dr. med. Ali Alloucha.

- Dok se slučaj istražuje, bilo bi neozbiljno iskakati s bilo kakvom informacijom. Čeka se analiza. Ministarstvo će dati sve relevantne podatke kad se istraživanje završi - kazala je dr. Markotić, napominjući da o slučaju ne zna ništa više, jer liječnica nije boravila na njenoj klinici "Dr. Fran Mihaljević".

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), odgovorila je portalu 24 sata rekavši kako je pacijentica 40 minuta nakon cijepljenja razvila neposrednu reakciju preosjetljivosti u obliku crvenila na koži, slijedom čega je primila antialergijsku terapiju te je sljedeći dan razvila neurološke simptome.