Unuka mu ispunila zadnju želju : Sedam godina nakon smrti njezin će djed dobiti razvod braka

Supruga pokojnika je tvrdila da ona nije kriva

sud-

Neobičan sudski spor vodio se na sudu u Varaždinu. Naime, kako prenosi Vecernji.hr, sedam godina nakon djedove smrti, unuka je ispunila njegovu želju da mu se - razvrgne brak.

Teško bolestan i ogorčen, stariji je muškarac sredinom 2014. godine pokrenuo postupak za razvod braka jer ga je supruga, s kojom se vjenčao 1999. godine, napustila. Pokupila je stvari i otišla živjeti u drugo selo. On je za vrijeme parnice, u prosincu 2014., nažalost preminuo, a njegovi nasljednici su nastavili započeti postupak.

Unuka je odlučila pokrenuti sudski spor na koji ima pravo prema Obiteljskom zakonu, nakon što joj je umro i otac. Supruga je iznijela svoju obranu i odbacila optužbe na svoj račun. Tvrdi da nije suprug taj koji je podnio tužbu za razvod braka, već su to učinili njegov sin i snaha! 

No, sud je utvrdio da baš i nije bila upućena u supružnikovo zdravstveno stanje u spornom razdoblju, a i nije se mogla precizno izjasniti u kojim je to zdravstvenim ustanovama, kada i zašto boravio. Pregledavši dokaze i saslušavši svjedoke, presudio je da je tužba koju je stariji muškarac pokrenuo 2014. protiv svoje supruge radi razvoda braka, bila - osnovana.